21. maj 2024

Det første år som byrod

Det kan nogle gange være lidt svært som almindelg borger i byen at følge med i, hvordan hverdagen og samarbejdet ser ud i byrådet og vi har på ByensNyt spurgt Anne-Sophie Schjønning Eriksen, om hun ikke kunne fortælle lidt om sine oplevelser i sit første år som kommunalbestyrelsesmedlem og det har hun heldigvis indvilliget i.

Det første år som byrod af Anne-Sophie Schjønning Eriksen

For et år siden var det et håb for mig at blive valgt ind i Favrskov Byråd, men ikke noget jeg havde troet ville ske, da jeg var placeret et stykke nede på den konservative liste. Og sikke en magisk dag d. 16. November 2021 – i demokratiets tegn. Det var startskuddet til et år, hvor vi nyvalgte byrådspolitikere med hjælp og kyndig vejledning fra Forvaltningen blev klædt godt på til det nye arbejde som byrod. Læringskurven har været og er stadig stejl, ikke mindst efter det intensive budgetarbejde, som jeg ser frem til at kunne gå ind i næste år, med mere forhåndsviden. Jeg har indtil nu mødt engagerede mennesker, og det er stadig overvældende at få lov til at få hands on’ på lokaldemokratiet og være med til at sætte retningen for Favrskov.

En arbejdsdag i byrådet

En typisk arbejdsmåned i byrådet starter med udvalgsmøder i månedens uge 1, økonomiudvalgsmøde i uge 3 og byrådsmøde i sidste uge hver måned. Herudover har vi politiske gruppemøder og møder i hhv. rød og blå blok. Der er temamøder forud for hvert byrådsmøde, hvor vi politikere bliver introduceret for nye sager / områder, vi skal tage stilling til, og det kan være alt muligt forskelligt indenfor diverse udvalgsområder. Vi kan også selv ytre ønsker om at få belyst områder på temamøder. Herudover holdes der dialogmøder hen over året eks. med dagtilbud og skoler, borgermøder samt mange andre poster. Det er et alsidigt og berigende job at være byrådspolitiker i Favrskov, og der knokles for sammen på tværs af partierne at skabe gode løsninger for borgerne i Favrskov.

____________________________________________

Anne-Sophie Schjønning Eriksen er 45 år, bor i Hadbjerg med sin mand og to børn. Hun er uddannet cand. mag. og er til daglig lærer på Randers RealskoleDerudover sidder hun i byrådet for det konservative Folkeparti. Anne-Sophie vil her på ByensNyt fra tid til anden berette lidt om livet som byrådsmedlem.

Relaterede artikler