21. september 2021

Duo skal løfte arven efter Anders G

Til november er der kommunalvalg, og partierne er så småt ved at have deres kandidatlister klar, og for Venstre i Hadsten betyder dette års valg blandt andet, at en af de helt store spillere er ude. I stedet skal kredsen løftes af to lidt mere uprøvede kræfter.

Anders G. Christensen har nemlig valgt at stoppe som byrådspolitiker, og i stedet gå benhårdt efter at blive Regionsrådsformand, som der også er valg til i år. Det efterlader et stort hul for Venstre, der indtil videre har Michael Jensen og Simon Buus Olsen på listen i Hadsten.

Michael Jensen stillede op ved sidste valg, dog uden at komme ind, mens Simon Olsen stillede op for Liberal Alliance, hvilket heller ikke udløste en plads til ham i byrådet. Nu skal de to, sammen med en-to personer mere, som dog ikke er meldt ud endnu, repræsentere Venstre til november, og det er to energiske og kampberedte mænd der kigger frem mod det kommende valg.

“Vi håber vi bliver en eller to mere, fordi det bliver en stor opgave at dække hele Hadsten, hvis vi kun bliver os to. Anders G. er stoppet, og det er jo en stor stemmesluger vi mister der. Dem der har stemt på Anders, stemmer jo ikke automatisk på en af os, så det bliver spændende at se, hvor de så havner. En del vil måske gå til listen, og så skal vi forsøge at samle så mange op som muligt. Det bliver en hård nød at knække, men det skal vi nu nok løse”, lyder det fra Michael Jensen overfor ByensNyt.

Simon Olsen er et kendt ansigt i det lokale foreningsliv, hvor han i mange år har været frivillig i flere forskellige foreninger. For tiden er han ansat som Event- og Salgschef hos Hadsten Håndbold, hvor det også bliver til en del frivillige timer udover hans ansættelse, og ikke overraskende, er det foreningslivet, som han vi sætte fokus på frem mod det kommende valg.

“Måske ikke overraskende, så er en del af mit fokus på foreningslivet og faciliteterne hertil. Sidste år faldt jeg over nogle tal der sagde, at vi i Hadsten i 2040 godt være blevet godt 4000 flere borgere, hvilket jo gør, hvis det holder stik, at idrætsfaciliteter og skoler skal opgraderes, og det kunne jeg godt tænke mig, at vi fik kigget på. Jeg vil hellere være på forkant end bagkant, så vi ikke ender som for eksempel i Vejlby-Risskov, hvor udviklingen på det område slet ikke følger med, i forhold til befolkningstilvæksten, der stiger markant i disse år”, lyder det fra Simon Olsen, der tilføjer:

“Der ud over, bliver mit fokus også på de små lokalsamfund, som jeg synes vi skal værne om og bakke op om, men på den måde som de selv kan se sig i. Vi skal blive bedre til at være åbne, når de kommer med noget, som de godt kunne tænke sig, således at de føler sig hørt i de små byer rundt omkring i kommunen. Man skal ikke føle, at man løber panden mod en mur, hver gang man kommer med et konstruktivt forslag, fordi så kvæler man frivilligheden, både i de små byer, men også i foreningslivet”

Favrskov Kommune er sammensat af flere gamle kommuner, og man har til tider haft en fornemmelse af, at hver by kæmper sin egen sag, frem for at kigge på helheden. Michael Jensen fortæller, at Venstre selvfølgelig går til valg som et samlet Venstre i Favrskov, men siger samtidig, at der kan være ting, hvor man kæmper lidt mere for den by, hvor man er opstillet.

“Dem som stiller op i de enkelte byer, er jo kendt netop her, og derfor vil man på nogle punkter kæmpe for nogle helt konkrete sager, men når det så er sagt, så går vi til valg som et samlet parti, der vil have Birgit Liin som borgmester, og derfor er sognerådspolitik i store træk ikke noget, som vi bakker op om. Udfordringen i Favrskov Kommune, i forhold til mange andre kommuner er, at vi ikke har en egentlig hovedby, men derimod tre, måske endda fire, hvis vi tager Ulstrup med, og det giver naturligt nogle udfordringer. Jeg synes dog bestemt ikke, at Venstre gør noget for at holde den gryde i kog, tværtimod. Vi forsøger hele tiden, at nedbryde at man kæmper for dele af kommunen, men i stedet ser os som en helhed”, fastslår Michael Jensen der ud over at være kandidat til byrådet, også er formand for Venstre i Favrskov.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
13.1 ° C
13.6 °
12.8 °
85 %
6.7kmh
100 %
tirs
13 °
ons
19 °
tors
14 °
fre
14 °
lør
17 °