26. september 2023

En ny udgave af 10. klasse ser dagens lys

Det nye tilbud skal der slås på tromme for, så derfor har interesserede elever og deres forældre mulighed for at høre mere på et online møde 26. januar 2021 kl. 19-19.45.

Der vil fortsat være 10. klasse i både Hadsten og Hammel. I det nye tilbud får eleverne mulighed for at vælge mellem tre spor:

  • Et virksomhedsspor (almen 10. klasse) Sporet har fokus på samarbejde med lokale virksomheder med blandt andet det formål, at eleverne får et tydeligt billede af de forskellige brancher.
  • Et fagligt/bogligt spor (almen 10. klasse) Sporet har fokus på at skabe et fagligt løft og øget brobygning på henholdsvis erhvervsskoler og gymnasier, så eleverne gennem et længere forløb på de respektive uddannelsesinstitutioner får et reelt indtryk af arbejdsformer og det faglige niveau.
  • Et erhvervsfagligt spor (erhvervsklasse) Sporet er organiseret, så eleverne både får 10. klasse og det første grundforløb (GF1) af en erhvervsuddannelse i løbet af skoleåret. Modellen gennemføres i samarbejde med Den jydske Haandværkerskole i Hadsten, hvor eleverne også kommer til at gå hele skoleåret.

Dermed er der fra august 2021 10. klasse tre steder i kommunen: Den jydske Haandværkerskole i Hadsten, Skovvangskolen i Hammel og Hadsten Skole. Sporene på de to sidstnævnte skoler er ens.

Den nye model for 10. klasse i Favrskov Kommune har et øget fokus på valg af ungdomsuddannelse. Det glæder skolechef Anne Gammelby Lybecker, at tilbuddet er blevet skabt på baggrund af en grundig analyse:

– Jeg er overbevist om, at vi med det nye tilbud fortsat kan understøtte eleverne både fagligt og socialt, samtidig med at de via de nye tiltag i endnu højere grad bliver hjulpet til afklaring i forhold til deres valg af en ungdomsuddannelse. Vi får et mere differentieret tilbud, som taler til forskellige elevetyper, og som gør det nemmere for dem at samle konkrete og brugbare erfaringer med erhvervsbrancher og ungdomsuddannelser. Det ville vi selvfølgelig gerne have fortalt til et arrangement, hvor vi kunne mødes og tale sammen, men corona-situationen gør, at vi fortsat kun må mødes online. Vi håber, mange interesserede vil deltage i mødet og høre mere om vores nye tilbud, fortæller hun til Favrskov Kommunes hjemmeside.

For at deltage i online mødet 26. januar 2021 skal du tilmelde dig på dette link senest 24. januar. Så modtager du et link til mødet på din mail 25. januar 2021.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler