26. februar 2024

Få et lift til toget eller bussen

Nu indfører Favrskov Kommune konceptet ”Plustur”, der betyder, at du kan blive kørt fra din adresse og direkte til toget eller bussen. 

Plustur er en del af de initiativer, der blev foreslået af det midlertidige udvalg for kollektiv trafik og miljørigtig transport i Favrskov Kommune, og Anders G. Christensen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget, ser frem til at opleve, hvordan borgerne tager imod tilbuddet.

“Plustur er et tilbud til alle, men det er særligt brugbart for dem, der har langt til kollektiv trafik eller i områder, hvor busserne ikke kører så ofte. Med Plustur styrker vi den kollektive trafik, så alle kan få mere glæde af de tog- og busforbindelser, vi allerede har i Favrskov. Det bliver bare lettere at hoppe på toget i Hadsten, selvom man bor i Granslev, og så er man med til at gøre Favrskov grønnere”, siger Anders G. Christensen til Favrskov Kommunes hjemmeside.

Bestil din Plustur på Rejseplanen

Søger man på en rejse i Rejseplanen (via app eller hjemmeside), kan man se, om der er mulighed for at bruge Plustur til sin rejse. Det er også via Rejseplanen, man bestiller sin Plustur, der knytter sig til tog- eller busrejsen. Hvis Plustur er en mulighed, vises den automatisk i Rejseplanen, og Plustur foregår i liftbil eller personbil og koster 22 kroner.

Toårig ordning

Favrskov Kommune har valgt at teste Plustur i en toårig periode med henblik på at gøre det til en permanent ordning. Plustur er allerede i brug i flere kommuner i Midttrafiks område, blandt andet i Skanderborg og Norddjurs.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler