22. september 2021

Få nu bundet Sløjfen

Politisk synspunkt af Niels Christian Selchau-Mark, byrådskandidat for Konservative, Kollerupvej 2b, 8370 Hadsten og Charlotte Green, byrådsmedlem for Konservative, medlem af byggeprojektudvalget for Sløjfen.

Byrådet skal holde, hvad de lover, og se at få gjort ombygningen af Sløjfen færdig. Det vil vi konservative arbejde for til budgettet.

Ungdomsskolen i Hadsten har siden branden i 2013 været fanget i et limbo. Nu er der endelig et projektforslag klar til den nye ungdomsskole ved Sløjfen, som giver en god ramme for et fast, tidssvarende og fremtidssikkert byggeri for byens unge. Men trængslerne er ikke forbi! I budgetoplægget, der skal forhandles i næste uge, står det beskrevet, at selve byggeprojektet bliver 2,8 mio. dyrere pga. stigende priser på byggematerialer.

Her er Det konservative Folkepartis mening helt utvetydig. Ungdomsskolen skal bygges. Den skal ikke udskydes og må ikke krympes mere. Så vi står vagt om at få projektet realiseret.

Og pengene er på plads, for det står nu klart, efter ministerens afvisning, at Laurbjerg station ikke kan realiseres, og byrådet er klar på at frigive de knap 10 mio. kr., der ellers var bundet til det projekt. Konservative ønsker derfor at vi holder fast i det, der har været lovet Hadsten borgerne, nemlig at få fundet et fast og egnet hjem til Ungdomsskolen. Og i samme ombæring få fremtidssikret Sløjfen. Begge dele får vi på én og samme gang.

For at gøre hele projektet færdigt, skal forpladsen også sættes i stand. Det var et direkte løfte fra byrådet til borgerne, at når ungdomsskolen skulle ligge i en bygning ved siden af, så skulle bygningerne bindes sammen. Den del er, grundet prisstigningerne, sat på stand-by. Begge dele – både forplads og selve byggeriet, vil koste i alt ca. 5 mio. kr., hvoraf de 2,8 mio. kr. er selve byggeriet, og en overdækning af dele af pladsen, samt en passende indretning af forpladsen koster knap 2 mio. kr.

Det er NU vi har muligheden for at levere på de løfter og sætte pladsen i stand, så de unge ikke slæber grus ind i bygningerne. Det vil se helt forkert ud, når vi samtidig allerede har sat penge af til projekter langs åen på både højre og venstre side af Sløjfen. Gruspladsen vil stå som en ufærdig plet i helheden. Derfor skal vi skal gøre projektet færdig nu.

____________________

Ovenstående indlæg er et politisk synspunkt. Hvis du stiller op til kommunalvalget kan du også få trykt dit synspunkt på ByensNyt.

Ønsker du indlægget trykt i ByensNyt/8370 skal synspunktet omfatte forhold i 8370. Ønsker du det trykt i ByensNyt 8450 skal synspunktet omfatte forhold i 8450.

Synspunktet skal omhandle hvad du vil arbejde for – og ikke imod. Hvad du gerne vil opnå ikke -og hvad du vil undgå.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
11.2 ° C
13.1 °
9.8 °
94 %
4.1kmh
100 %
ons
19 °
tors
14 °
fre
14 °
lør
17 °
søn
11 °