26. maj 2022

Lars Storgaard er ny borgmester i Favrskov

Det bliver den konservative Lars Storgaard, der bliver Favrskov nye borgmester og Birgit Liin fra Venstre bliver ny viceborgmester.

Det stod klart onsdag aften efter en længere konstallationsaftaledrøftelse mellem De konservative, Venstre, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. Efter 12 år med rødt flertal og et kanonvalg til de konservative som gik frem fra 2 til 6 mandater blev det tydeligt, at der var basis for en borgerlig borgmester.

Der er tradition for en bred konstituering i Favrskov Kommune og det samme lægger det nye flertal op til og derfor bliver Socialdemokratiet tilbudt fire udvalgsformandsposter mens Venstre udover viceborgmesterposten får to. De konservative får dermed ikke selv en udvalgsformandspost, men kommer med borgmesterposten til at stå i spidsen for en fortsat bred konstituering i Favrskov.

Det konservative hold, der står bag den nye borgmester indbefatter fire helt nye profiler Niels-Christian Selchau Mark (Hadsten), der tidligere har siddet i byrådet i Århus, Rene Schneider (Lyngå), Mette Nøhr (Hammel) og Anne Sophie Schjønning Eriksen (Hadbjerg) samt den mere garvede Charlotte Green (Søften), der sammen med Lars Storgaard (Ulstrup) hidtil gennem flere perioder har udgjort det konservative hold i kommunalbestyrelsen.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler