31. januar 2023

DØDSFALD- Niels Wolf Møller kendt som Høker-Niels er død

Med tungt hjerte har vi på ByensNyt modtaget meddelselsen om, at Høker Niels eller som han blot hed i daglig tale Høkeren sov stille ind natten til mandag.

For kun en uges tid siden mødte jeg Niels i Søndergade og han fortalte mig, at han desværre ikke kunne overvære revyen i år, hvad han ellers havde glædet sig til, da han skulle på sygehuset.

Høkeren var altid god for en frisk bemærkning og mange gange har han med et glimt i øjet sendt mig videre på min vej med en kommentar om, at der for lidt marchmusik i revyen. Og netop marchmusikken var en af Høkerens store interesser og han var en kendt og anerkendt trombonespiller i Marinehjemmeværnets Musikkorps, hvor han var Flotillechef. Herudover er mangen et sølvbrudepar her i byen, herunder undertegnede, vågnet til tonerne fra Niels’ træbasun, når der var optræk til morgensang og han mødte op hver gang med et aldrigt svigtende morgenhumør. Niels havde også en stor interesse for modeltog og var i dialog med samlere fra det meste af Europa.

Høkeren fik sin tilnavn, da han i sin tid drev Høkerhjørnet, der havde til huse i byens gamle slagterforretning i Østergade, hvorfra han ikke alene drev en populær beværtning men også leverede mad ud ad huset til det meste af byen. Siden drev han Solveigs Smørrebrød frem til sin død mandag. Niels blev 69 år.

Æret være Niels Wolf Møllers minde.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler