14. juli 2024

Fra Kommis til Kreativ Marketing (2)

Poul Sørensen, også kendt som Poul Kreativ kunne d. 15. november fejre sit 25 års jubilæum med virksomheden Kreativ Marketing og her kommer anden del af portrætføljetonen.

Golf, Grin og Gadgets

Golf

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

Med sit store hjerte for lokalområdet og som passioneret golfspiller, har Poul Kreativ været medarrangør af Hadsten Mesterskaberne i Golf siden arrangementets start for 15 år siden, hvor ca. 80 glade golfere fra Hadsten og opland hvert år deltager. Til trods for, at Poul efter sigende skulle være en ganske habil golfspiller, er han dog aldrig selv løbet med pokalen. Men det har til gengæld hans søn Christopher – ”og det gør mig faktisk endnu mere stolt” fortæller han, så man ikke er i tvivl om, at han mener det.

På den årlige ferie til Florida har Poul flere gange oplevet at blive forstyrret af en alligator på golfbanen. Men det er ikke unormalt derovre, da der altid er vandhazzard på en golfbane. Til gengæld er der ”fri drop” hvis man lander indenfor 30 yards af en alligator. ”Det er vel fair nok?” spørger han.

Grin

Pouls hustru Dana fortæller om deres første møde. ”Poul lovede mig ikke guld og grønne skove, men kiggede mig dybt i øjnene og sagde – Jeg vil få dig til at grine hver dag i resten af dit liv – og det løfte har han holdt.”

Pouls krøllede hjerne og kreative evner som tegner udfoldede sig gennem 20 år med den ugentlige satiretegning ”Ugens Streg” i Hadsten og Omegns Folkeblad. Hver uge faldt Poul over en lokal begivenhed, gav den et twist i sin tegning i ugeavisen. Og hvis begivenheden ikke havde været på de flestes læber i forvejen, så kom den det ofte straks efter, at Poul havde portrætteret den i avisen.

Ugens Streg ® af Poul Sørensen

Siden Favrskov Revyens start i 2009 har Poul været fast tekstleverandør. Han har i de fleste af årene også selv stået på scenen. Pouls tekster har ofte et tydeligt lokalt islæt og han er, som med sin ”Ugens Streg” dygtig til at spidde en lokal begivenhed, så den både fremstår genkendelig og absolut morsom. Teksten kommer til stor frustration for instruktøren som oftest dumpende lige op til premieren på revyen. Men når den endelig dukker op, må man grundet tekstens kvalitet overgive sig og tage teksten med i revyen. Dem der skal spille sammen med Poul på scenen, skal også være på dupperne, for Pouls trang og evne til at improvisere og hurtigt tilpasse en sketch til de mennesker, der er i salen er nærmest legendarisk.  

Poul med Favrskov Revyen til Sundhedshusets åbning i september 2019

Det er en kendt sag, at Pouls også gerne bruger sine kreative evner til at skrive festsange og i konfirmationstiden er der som regel ekstra pres på. Har han lovet sangen klar til kl. 12.00 en lørdag er den som regel færdig kl. 12.00, men kommer man 2 minutter før tid, må man ikke blive overrasket, hvis den stadig er i kopimaskinen.

Gadgets

Gadges er ikke ”nice to have” men ”need to have”, siger Poul. Han var den første i Danmark der havde en Jet Ski. Efter en tur i biffen hvor James Bond elegant gjorde sig på Jet Ski, tænkte Poul – ”findes den mon i virkeligheden?” Det var før internettet, men Den Blå Avis var just lanceret, så der kom en efterlysning i over hele Europa. En tysker der havde fået en jetski hjem fra USA henvendte sig, og efter en prøvetur under Vejlebroen en kold vinterdag (med tørdragt) skiftede den ejer. Poul købte efterfølgende 4 jetski fra USA med tanke på at leje dem ud fra stranden på Bellevue i Aarhus. Men det var op ad bakke med tilladelser fra myndighederne, så det forblev blot legetøj for Poul og hans venner.

Der går heller ikke lang tid fra, at en bestemt app forefindes til Pouls mobiltelefon, før han selv har downloadet den og taget den i brug.

Han har naturligvis også et el-løbehjul, en fjernbetjent selvkørende golf-bag og musikken på bureauet styres via mobiltelefonen, så han kan skrue ned, når har modtager det næste kundeopkald via sin øresnegl.

Og Poul kan stadig få et frydefuldt smil på læben, når han fjernstyrer bagagerumsklappen på sin firehjulstrukne varevogn som naturligvis er en hybridbil eller når han justerer sine spejle og sæder elektronisk i sin Mercedes cabriolet.   

Rotary

Poul har været medlem af Hadsten Rotary Klub i næsten 20 år og han er honoreret med en Paul Harris Fellow (PHF). PHF er en hæder, som man kan tildele en rotarianer, der har gjort en særlig indsats. Pouls PHF er endog suppleret med hele 4 safirer, der kun er ganske få forundt her i landet.

Poul da han modtog sin første Paul Harris Fellow

 

Han har haft mange tillidsposter, senest som klubpræsident i Hadsten og som assisterende Guvernør for Rotary klubberne i Østjylland.

Poul forrest til den årlige dyst mod Lions: Kampen om Lilleåen

I mange år var han også at finde som fast mand på tovtrækkerholdet, til Lilleåmarkedets årlige dyst mod Lions i ”Kampen om Lilleåen”. Det udvalg han har deltaget i flest gange, er dog festudvalget. Kender man Poul, forstår man nok godt hvorfor.

Poul kender mange og mange kender Poul og det kom da også tydeligt til udtryk til jubilarens reception i Villa Grande som samlede mere end 300 gæster fra nær og fjern.

Stort tillykke til Poul med Kreativ Marketings første 25 år

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler