24. september 2023

Seks nye robotter ankommet til DjH Hadsten

Den jyske Haandværkerskole er en driftig skole, der for nylig indviede deres nye skolehjem med plads til 90 elever, og nu har man så investeret i seks nye robotter til en pris af lidt over en halv million kroner.

Allerede i maj sidste år begyndte man jagten på de nye robotter, og nu er de så ankommet til skolen i Hadsten. Med de seks nye robotter, er man nu oppe på ti styks, og det giver skolen mulighed for at opkvalificere undervisningen på robotmodulet.

”Vi havde fem robotter før og normalt et maksimum på 16 elever på vores robothold. Det betød, at der var tre mand om hver robot. Nu er vi oppe på 10 elevrobotter. Det vil sige, at vi kan opskalere og nu have 20 elever på hvert hold, som kan nøjes med at være to mand om hver robot, og det er jo en fordel,” siger Filip Køneke, der er uddannelseschef for el på DjH, til skolens hjemmeside.

John Pierre Cox, der til dagligt underviser robotholdet, er også glad for, at han nu kan tilbyde sine elever flere robotter.

”Hvis man sidder tre mennesker om en opgave, så vil der altid være en, der ikke får lavet noget. Når man er to derimod, så lærer begge to. Så med de nyindkøbte robotter får eleverne ikke kun bedre udstyr, de får også flere robotter at arbejde med,” fortæller han.

Foto: Den jyske Haandværkerskole
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler