18. maj 2024

Stor glæde på Hadsten Fri Fagskole – Åbner igen i dag

Efter godt tre måneder med nedlukning, må Hadsten Fri Fagskole, også kendt som Linieskolen i Hadsten, igen åbne op for eleverne, og det glæder forstander Inge-Dorte Wandall sig i den grad over.

De første elever kom i går aftes, mens resten ankommer i løbet af i dag, og der var stor glæde at spore i stemmen hos Inge-Dorte Wandall, da ByensNyt talte med hende tidligere i dag.

“Det bliver så godt at komme i gang igen, det har vi set frem til længe. Eleverne er glade for at kunne vende tilbage til deres dagligdag, men vi kan også godt mærke, at det er overvældende for mange af dem, efter så lang tid, hvor de kun har mødtes online”, fortæller Inge-Dorte og fortsætter:

“Derfor bliver det også en blød opstart, hvor vi ikke har fokus på det faglige, men mere det sociale. Eleverne skal have lov til at “lande”, og få frekvensen ind på en hverdag, som heldigvis langtfra ligner den, de har oplevet de sidste tre måneder”

Hadsten Fri Fagskole er en praktisk orienteret skole, og derfor har det krævet stor kreativitet at holde gang i undervisningen, men Inge-Dorte fortæller, at det er gået godt, efter omstændighederne, men at det også bliver rart, at få den normale undervisning tilbage. Desuden er der tre nye elever der starter på skolen i dag, som har gået siden januar og ventet på, at kunne starte på skolen i Hadsten.

“Vi har tre elever, der egentlig skulle have været startet i januar, men som af gode grunde ikke kunne det, der starter i dag, så det glæder vi os også over, at vi endelig kan tage godt i mod dem”, fortæller en glad Inge-Dorte.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler