8. december 2023

“Tiden er fløjet afsted”

Der bliver længere og længere imellem, at man møder personer der har været på samme arbejdsplads i flere årtier, så når man så gør, er det da værd at høre nærmere om. Hanne Brandbyge Ørholst er en af “sjældne”, med 35 år i Matas i Hadsten.

1. september var det 35 år siden, at Hanne startede i lære i Matas, dengang under ledelse af Gitte Rørbæk-Løcke, der desværre døde i sidste uge. Gitte solgte sin Matasbutik i 2007 til CVC, der den dag i dag ejer samtlige Matasbutikker, og siden da har Hanne været daglig leder af butikken i Søndergade.

“Tiden er fløjet afsted, så nu er der pludselig gået 35 år, det er da lidt vildt. Men jeg har den holdning, at er man glad og tilfreds, samtidig med at man føler at der er udfordringer løbende, så kan jeg ikke se, hvorfor at man skal skifte arbejde. Der er jo ingen garanti for, at græsset er grønnere på den anden side”, lyder det med et stort smil fra Hanne, da ByensNyt kigger forbi butikken.

Der er sket meget i butikken siden 1985, men langt det meste har været til den positive side. Skiftet til CVC har på mange måder gjort det både lettere og mere dynamisk, samtidig med, at de klassiske dyder omkring vejledning i helseprodukter og andre specialprodukter er fortsat.

“Siden jeg startet har vi jo været i gennem en rivende udvikling, men langt det meste har været til det gode. Det at komme med i en koncern har gjort, at mange ting går meget hurtigere, og der er ikke så langt fra tanke til handling. Vi er også blevet kollegaer på en helt anden måde med de andre butikker, end vi var tidligere. Nu har vi et fælles mål, hvor man før kæmpede mere for sig selv. Selvfølgelig har vi hvert vores budget, men vi har fået en større fællesskabsfølelse, synes jeg”, siger Hanne og fortsætter:

“Vi har fået et meget større sortiment og fået mere fokus på parfume og “beauty-produkter”, men vi har stadig stor fokus på vores egne produkter og vejledningen af vores kunder, så de får det rigtige med sig. Det er jeg sikker på betaler sig, og jeg kan mærke, at vi fastholder vores kunder og at de føler sig trygge hos os, hvilket giver en stor tilfredsstillelse”

35 år mere – så bliver det vist med rollator

Der er ikke mange dage der er ens, og Hanne fortæller, at i en butik af deres størrelse, så er der mange kasketter der skal tages i brug hver eneste dag, hvilket er med til at det aldrig bliver kedeligt.

“I forhold til de store butikker i for eksempel Aarhus, så skal vi kunne meget mere og være indstillet på, at lave meget forskelligt i løbet af en dag. Det er med til at gøre det alsidigt og man keder sig aldrig. Det er jo op til en selv, at være med til at forme ens hverdag, så den forbliver god og sjov, så jeg er bestemt klar på mere, men 35 år mere, så bliver det vist med rollator”, kommer det med et grin fra Hanne.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler