10. december 2022

Tour de France-feberen fortsætter i Hadsten

Lige nu, mens cykel-feberen efter et par forrygende Tour de France-dage i de danske landskaber har ramt de fleste, arbejdes der på højtryk på at genoplive det traditionsrige Hadsten Gade Grandprix.

Bag projektet står den nyetablerede forening ”Hadsten Sport, Event og Kultur”, der har til formål at samle og forene alle gode lokale foreninger, organisationer og aktørers kræfter ind i projekter som Hadsten Gade Grandprix og i fremtiden også andre større events i byen.

Favrskov Kommune er hovedsponsor på Hadsten Gadegrandprix, der løber af stablen torsdag d. 11. august. Der er herudover allerede nu givet tilsagn om sponsorater fra flere sider, ligesom flere foreninger har indvilliget i at levere hjælp og arbejdskraft.

De fleste kan nok huske, da Hadsten Gade Grandprix med sin berygtede Søndergadestigning kunne udfordre nogle af de største danske stjerner; Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Bo Hamburger, Jacob Fuglsang, Jacob Piil og siden Lars Bak, Michael Valgren, Mads Pedersen og mange, mange flere.

Lars Bak og Michael Valgren interviewes af pressen og Jacob Fuglsang skriver autografer ved tidligere deltagelser i Hadsten Gade Grandprix.

Men også nogle af verdens største cykelnavne har gennem tiderne taget kampen op med den danske cykelsportselite på Søndergadebakken i Hadsten: Lance Armstrong, Tyler Hamilton, Frank Schleck, Chris Froome, Nicki Terpstra, Danilo De Luca med flere.

”Det er vigtigt at vi har noget som vi kan være stolte af her i byen, noget som på en god måde kan sætte byen og kommunen på landkortet, noget som forener os og som vi står sammen om. Det er hele målet bag den nye forening” fortæller foreningens formand Anders G. Christensen.

Med sig på bestyrelsesholdet i den nye “paraplyforening” har Anders G. Christensen fået Kristen Mark, der skal holde styr på finanserne samt de lokale ildsjæle Trine Merete Hagemann, Jan Erik Elgaard og Peter Aschelund, der hver på sin måde har ”aktier” ind i det lokale erhvervs-, handels-, kultur- og foreningsliv og som skal være ambassadører for de projekter og events som foreningen går ind i og i første omgang altså Hadsten Gade Grandprix.

Målet med Hadsten Gade Grandprix er at skabe grundlag for ikke bare at videreføre en dejlig lokal tradition men også over tid føre det tilbage til tidlige tiders storhed.

Mads Pedersen og Nicki Terpstra fra tidligere deltagelser i Hadsten Gade Grandprix

Skal man have succes med så store projekter kræver det, at man har det lange lys på, at man kan lykkes med at forene kræfterne på tværs af foreninger og organisationer og at man allerede i år får skabt et stærkt afsæt.

Til det formål er Simon Buus Olsen hyret som eventchef for løbet og derudover er der etableret samarbejde med Hammel Cykelklub, der har licensen til løbet og med cykeleventarrangør og med den oprindelige stifter af Hadsten Gade Grand Prix Jesper Tikiøb.

På ByensNyt vil vi følge forberedelserne og løbende levere artikler og nyheder om løbet.

Med det rigtige afsæt, de rette mennesker og ambitionen om, at lokal samskabelse kan noget helt særligt, får vi forhåbentlig igen over tid nogle af verdens stærkeste cykelnavne tilbage på den udfordrende Søndergade-stigning.

Allerede i år er det ambitionen at indgå aftale ikke bare med den danske cykelelite men derudover et par af de internationale profiler, der kan bidrage til en herlig sommercykelevent i Hadsten i august. Mere herom senere.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler