10. december 2022

Tror du vi kan fange en ål?

Sådan lød spørgsmålet fra 6 årige Oscar til sin nye ven ligeledes 6 årige Frederik, som var så heldige at møde hinanden ved Åen da Favrskov Kommunes naturvejleder sammen med byens børn kiggede på åens liv i f.m. Sløjfens tilbagevendende sommerbørneaktivitet: Sommer på pladsen.

“Det var lidt heldigt, at drengene mødte hinanden hernede, for de kendte ikke hinanden i forvejen men de skal faktisk gå i klasse sammen efter sommerferien” fortalte Oscars mor til ByensNyt. Naturvejleder Sisse Simone Sjöstedt gik tålmodigt rundt i åen i vaders med sit net og viste børnene sin fangst af både ferskvandstanglopper, skøjteløbere og en masse andet og børnene fulgte spændt med i hendes beretning og hendes fund. “Vi undersøger livet på og under vandoverfladen” fortæller hun “og der er lidt af hvert”.

Det var tydeligt at nogle af børnene også havde valgt at tage deres bedsteforældre med til aktiviteten og de så ud som om de nød oplevelsen ligeså meget som børnene.

Et par af børnene prøvede også selv om de kunne fange noget og puttede deres fangst i en lille balje, så de kunne studere skattene. På bredden havde naturvejlederen lagt nogle plancher op med det liv, som man kan være heldig at finde i Lilleåen.

Andre steder på Sunds Plads kan man i dag frem til kl. 14 for sidste gang denne sommer prøve nogle af de spil og aktiviteter som Sløjfen med god succes har fundet frem.

Men om det også lykkedes drengene at fange en ål, melder historien ikke noget om.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler