18. maj 2024

Vi håber det er et forvarsel om at næste skoleår bliver normalt

I Folketingets genåbningsaftale blev det besluttet at alle elever på ungdoms- og voksenuddannelser kan møde med 100 procent fysisk fremmøde fra d. 21. maj. ByensNyt har spurgt rektor på Favrskov Gymnasium, hvilken betydning det har:

“På Favrskov Gymnasium glæder vi os naturligvis over, at eleverne nu kan vende tilbage og nå at få så mange skoledage som overhovedet muligt inden eksamensperioden” fortæller rektor Morten Schytte Caspersen.

“Det er virkeligt positivt, at klasser og årgange nu kan slutte skoleåret med et fremmøde, som er meget tæt på det normale. Og vi håber selvfølgelig, at dette er et forvarsel om, at næste skoleår netop kan blive normalt – med alt hvad det indebærer af faglige og sociale aktiviteter. Det er vigtigt for 1g- og 2g-klasserne, at de nu slutter af på en måde, som peger positivt frem mod næste skoleår. Samtidig ser vi nu frem til at kunne sætte huer på årets studenter, og vi tillader os også at være så optimistiske at se de nye udmeldinger som et tegn på, at vi får videre rammer om studenterfejringerne i år.”

Hvad glæder I jer mest til?

“Jeg tror, at jeg taler for både elever og personale, når jeg siger, at vi glæder os enormt til at få vores gymnasium tilbage” svarer Morten Caspersen. “Det daglige liv med aktivitet på gangene og i klasselokalerne og det sociale rum, som et gymnasium og en arbejdsplads også er. Det har vi savnet, og det tror vi på, at vi snart får igen. Vi er jo allerede godt på vej. Vores nuværende 1g- og 2g-klasser har henholdsvis 1 og 2 år tilbage på gymnasiet, og efter sommerferien byder vi 266 nye 1g-elever velkommen”.

“Uanset om man har 1,2 eller 3 år tilbage på gymnasiet, så er der nu begrundet håb om, at vi kan genetablere et rigtigt gymnasielov for eleverne. Det glæder vi os over, og det ser vi frem til”.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler