23. september 2023

Villa Grande – Hadsten nye eksklusive Bed & Breakfast mulighed

Midt mellem Neder Hadsten og Over Hadsten i en tidligere direktørvilla for enden af Toftegårdsvej har Charlotte Schneider Sørensen og Keld Sørensen skabt Villa Grande. En helt ny og eksklusiv Bed & Breakfast-mulighed.

”Det er lidt af en livsdrøm, vi nu forsøger at realisere”, fortæller Charlotte Schneider Sørensen, da ByensNyt besøger hende mandag formiddag i Villa Grande. ”Jeg har altid drømt om at skabe et sted, hvor jeg kan hygge om gæster, der ønsker at være sig selv og føle sig hjemme og gerne i rammer, der er lidt ud over det sædvanlige. Det, synes jeg, er lykkedes her”, fortæller hun.

Og ud over det sædvanlige må man også sige, at Villa Grande er. Huset rummer egen pool, billardbord, bar, spisestue og pejsestue med udgang til en stor ugeneret græsplæne. Gæsterne bliver mødt af et moderne interiør og møbler, der matcher ejendommen, og restaureringen har fundet sted med stor respekt for husets originale 70’er-udtryk.

”Vi har fire dejlige dobbeltværelser”, fortæller Charlotte, mens hun viser rundt. ”De gæster, vi allerede har haft, har sat pris på muligheden for at slappe af og benytte pool og pejsestue efter en travl arbejdsdag væk fra stress og jag inde i Århus, men alligevel med byen inden for kort køreafstand. Et ungt par nød at komme herud til selvforkælelse efter en shoppedag i Århus op til jul, og alle gæsterne har fremhævet de rolige omgivelser på stedet.”

”Indtil videre har folk fundet os på Booking.com”, fortsætter Charlotte. “Men vi håber da også, at byens virksomheder, institutioner og borgere ser os som et godt alternativ til de omkringliggende hoteller, når de har overnattende gæster. Men der er mange, der slet ikke ved endnu, at vi er startet op”, siger hun.

Villa Grande kan også lejes til forretningsmøder, et mindre seminar eller eksklusive receptioner, hvor man kan indgå en aftale med Charlotte om forplejning med videre. Og til spørgsmålet om, hvorfor parret har kaldt huset Villa Grande, smiler Charlotte. ”For det første er vi begge ret glade for Spanien, og for det andet synes vi, at navnet lå lige for, når man tænker på husets størrelse”. Huset er mere end 700 kvadratmeter stort.   

Villa Grande ligger ugeneret for enden af Toftegårdsvej i Hadsten med en lukket have med en stor græsplæne bag huset.

”Nu må vi se, hvordan det kommer til at gå, men jeg har mange tanker om, hvordan man måske også kunne indrette en del af haven til nogen udendørs overnatning i eksklusive shelters med lammeskind og moskitonet og med bålplads og så med adgang til toilet og bad i huset”, siger hun. “Vi har masser af visioner og drømme for huset, men vi tager et skridt ad gangen”.

Du kan finde flere oplysninger om og billeder af huset på Villa Grandes hjemmeside og facebook profil.

Villa Grande blev oprindeligt etableret som privatbolig for Electromatic stifteren Mogens Kjeldsen og hans familie i 1974, og der hænger stadig et portræt af Mogens Kjeldsen i huset. Mogens Kjeldsen solgte Electromatic, der dengang var byens største virksomhed, til den schweizisk-italienske koncern Carlo Gavazzi i 1988. Kort herefter flyttede Jonna og Mogens Kjeldsen først til London og siden Monaco. Mogens Kjeldsen døde i 2004 og hans kone Jonna Kjeldsen har siden drevet hotelkæden Montra Hotels. Huset har været anvendt til private formål, indtil Charlotte og Keld Sørensen overtog det i 2019 og indrettede det og døbte det Villa Grande.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler