27. maj 2024

Isabell Friis Madsen ser på året der snart er gået

2019 er snart ved vejs ende, og det kalder naturligvis på et tilbageblik på året. Isabell Friis Madsen, der er byrådspolitiker for Socialdemokratiet, har, med fokus på byrådet og dens beslutninger og tiltag, taget et kig på 2019. Første del kommer her, mens anden del kommer i morgen.

På denne tid, hvor vi nærmer os den sidste dag i året, er der god tradition for et tilbageblik på det forgangne år. Henover året har byrådet truffet massevis af beslutninger, der vedrører hele Favrskov Kommune. Men hvordan ser der egentlig ud, hvis vi udelukkende fokuserer på tiltag rettet lokalt mod postnummer 8370? Der er sat mange ting i værk, og jeg vil gøre et par nedslag på nogen af de elementer, som jeg finder har særlig stor betydning.

Vi kender det alle sammen – vores Kulturhus Sløjfen. Det ligger dér, på kanten af Lilleåen, og vi kommer der alle sammen når vi skal på biblioteket, i musikskolen eller deltage i et af de mange andre arrangementer. Men der har længe været et ønske om at gøre huset mere anvendeligt, og få skabt noget mere liv. I en stor del af året er der derfor blevet arbejdet på, hvordan vi kan gentænke anvendelsen af huset og caféens funktionalitet, i kombination med en ny ungdomsklub for vores unge mennesker i Hadsten. Der er naturligvis mange holdninger og ønsker til et sådan projekt, og der er blevet holdt flere workshops med de forskellige brugergrupper og borgere. Status lige nu er, at der arbejdes på en tilbygning til Sløjfen i tilknytning til den eksisterende bygning, men der er endnu ikke fastlagt en endelig konstruktion. Dette arbejde fortsætter i 2020. Jeg glæder mig til at se projektet forme sig yderligere.

Et andet projekt, der er noget længere, er tilbygningen til vores Administrationsbygning i Hadsten. Den rejser sig nu i et hastigt tempo, og medarbejderne kan snart indtage de nye lokaler. Jeg har selv boet i Hadsten i næsten 15 år, og allerede dengang, var administrationsbygningen flankeret af de faktisk helt utroligt grimme pavilloner. (Jeg kan simpelthen ikke sige det pænere!) Mon jeg er den eneste, der glæder mig til at få dem væk???

Det var første del af Året der gik, set med Isabell Friis Madsens øjne, anden del kommer i morgen her på ByensNyt.dk.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler