12. april 2024

Jernbanen er klar til fremtiden

En omfattende renovering af jernbanestrækningen mellem Aarhus og Langå er nu afsluttet. Det skriver Banedanmark i en pressemeddelelse.

Togrejsende fra Hadsten Station har med stor sandsynlighed bemærket, at der i det seneste halve år har været gang i et større sporarbejde på Den Østjyske Lændebane – nærmere bestemt på den 45 km lange strækning Aarhus-Hadsten-Langå. Dette arbejde er nu afsluttet ifølge en pressemeddelelse fra den statslige jernbanemyndighed Banedanmark.

Formålet med sporarbejderne har været at fornye og hastighedsopgradere jernbanen samt forberede banen til den kommende elektrificering, der skal gøre jernbanen endnu grønnere. Blandt andet er skinner og sveller blevet skiftet.

Jeg er rigtig glad for, at vi har fået opgraderet strækningen til stor gavn for togpassagererne. For ved at forny og hastighedsopgradere sporene er Banedanmark med til at sikre en langt mere stabil og komfortabel togdrift på strækningen, så passagerne i fremtiden kan få glæde af flere tog til tiden,” siger Lars Blædel Riemann, områdechef i Banedanmark.

Udover nye skinner og sveller er der blevet opført tre nye broer over banen i 8370. I Lerbjerg og ved Hårvad er de gamle overkørsler blevet erstattet af en nye broer, der skal give en sikrere passage over jernbanen og give mulighed for øge hastigheden på banen. Den gamle bro ved Kollerup Gods er blevet erstattet af en ny stibro, da den gamle for lav til den kommende elektrificeringen. Vi har tidligere skrevet om den nye bro ved Kollerup Gods her på ByensNyt.

Læs mere på bane.dk.

Jonas Søby Pedersen
Jonas Søby Pedersen
Jonas Søby Pedersen er opvokset i Hadsten og uddannet landinspektør fra Aalborg Universitet i juni 2020. Jonas interesserer sig for byplanlægning, infrastruktur og historie, og vil derfor primært skrive om det her på siden.

Relaterede artikler