24. maj 2024

Fornemt musikerbesøg i Clausholm Slotskapel

Kulturfesten i Voldum har denne gang en ganske særlig oplevelse på programmet: en orgelkoncert i Clausholm Slotskapel med en af landets fineste organister, den internationalt anerkendte organist Kristian Olesen, og hans datter, mezzosopranen Anna Caroline Olesen, der også er kendt i ind- og udland. 

Kapellets orgel er internationalt kendt. Det blev bygget specielt til slottet i 1690’erne, og det er således et af de ældste i Danmark. På grund af sin udformning, har det en særdeles smuk klang.

Kristian Olesen er tidligere domorganist i Roskilde Domkirke gennem 35 år, lærer ved DKDM, dommer ved internationale orgelkonkurrencer, koncertorganist i hele Europa med mere. Nu arbejder han som organist på deltid i Vartov Kirke i København, og han er stadig orgelsagkyndig i Kirkeministeriet. Kristian Olesen er i øvrigt onkel til Christian Berner, ejer af Clausholm slot, og hans søskende. 

Anna Caroline Olesen er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium af Henriette Bonde-Hansen. Hun har sunget flere solistpartier i oratorier og messer ved koncerter i ind- og udland. Hun er fast medlem af DR KoncertKoret og Musica Ficta og er derudover tilknyttet det tyske solistensemble Phønix16, der specialiserer sig i ny musik. Hun har i øvrigt netop sunget hovedrollen i forestillingen ”GULD”, en nyskrevet opera for børn af den hollandske komponist Leonard Evers.

Inden koncerten giver Christian Berner en introduktion til Clausholm Slot, og Kristian Olesen vil fortælle om slotskapellets særlige orgel.

Det er torsdag 19. maj klokken 19.30 i Clausholm Slotskapel. Der er 75 pladser.

Entré: 150 kroner incl. forfriskning. Billet forudbestilles/købes hos Ruth Laugesen, tlf. 6160 3607.

Voldum Lokalråd er arrangør.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler