20. juli 2024

Der er plads til både bredde og talent i Favrskov Musikskole

Det blev ikke helt det forår, som de havde troet det ville blive på Favrskov Musikskole, der ligesom alle andre har mærket konsekvenserne af Corona-virussen. Musikskolen har tænkt kreativt, og har fået det til at fungere via online-undervisning.

Favrskov Musikskole, der holder til i Sløjfen i Hadsten, har siden marts været lukket for fysisk fremmøde til skolens undervisning, men man har i stedet forsøgt at undervise online, hvilket har fungeret et stykke hen ad vejen. Dog har der været steder, hvor det simpelthen ikke har givet mening.

“Vi har lige som alle andre, forsøgt os med onlineundervisning, og det har vist sig, at det godt kan fungere, men kun solo. Så alle bands og grupper har ligget stille i denne periode, fordi det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre, at øve online sammen. Der er forsinkelser mellem folks computere, så lige der, har onlineundervisning ikke fungeret”, siger Mette Sandahl, der er musikskoleleder for Favrskov Musikskole, til ByensNyt.dk.

Skolen har 625 elever, fordelt på hele 13 lokationer i kommunen, hvor man praktisk taget kan spille det meste. Dog er det stadig klaver og guitar der hitter mest, og netop på guitar har de en elev, som de selv har indstillet til kulturtalentprisen, som LokalAvisen Favrskov uddeler i forbindelse med deres Guldfest. Det er 15 årige Emilie Skov Dalgaard, der bor i Hadsten, der er nomineret, og udover guitar, så spiller hun også trompet.

“Emilie er en særdeles aktiv elev, som byder sig til i mange sammenhænge, og som virkelig elsker at spille musik. Hun spiller både solo og i orkester, og så spiller hun alle genre. Der er ikke noget musikalsk hierarki i hendes verden, og det, sammenholdt med at hun er et talent, der byder sig til i mange sammenhænge, gør hende til en værdig kandidat til talentprisen”, fastslår Mette Sandahl, der vurderer, at Emilie har gode chancer for at drive det vidt med musikken, hvis hun vælger at satse på det.

ByensNyt.dk var forbi Emilie tidligere på måneden, og det er der kommet en lille fin video ud af.

Hygge og talent kan fint kombineres

Favrskov Musikskole favner både bredde og talentudviklingen, og er både et sted hvor man kommer for at spille musik, hygge sig og få et fællesskab med andre musikglade unge. Her er plads til fordybelsen, og har man mod og talent på mere, så er skolen også bindeled til konservatoriet, hvor der har sendt flere elever hen.

“Vi er et kommunalt tilbud, så vi favner bredt. Vi kommer ud til dagtilbud og folkeskoler, og vores aldersgruppe går fra 0-25 år, så vi rummer mange ting, ud over vores undervisning om eftermiddagen og aftenen. Vi er primært til bredden, men vi er også bindeled til konservatoriet, og har et godt samarbejde med dem, så har man talentet, så er vi bestemt også stedet, hvor man kan dyrke det”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler