22. maj 2024

DR optager fire gudstjenester i Slotskapellet på Clausholm Slot

I forlængelse af optagelserne til næste sæson af Bagedysten, optager DR fire gudstjenester i kirken på Clausholm sidst i maj. Det er sognepræst René Høeg fra Hadsten Storpastorat, som forestår gudstjenesterne, som vises på DR til efteråret. 

”Jeg er taknemmelig for muligheden, men også ydmyg og lidt skræmt ved tanken om, at gudstjenesterne sendes på national TV, men det bliver sjovt at prøve,” siger René Høeg i en pressemeddelelse.

Folkekirken Favrskov har som det eneste provsti i Danmark et præsteakademi, hvor der for tiden er ansat ti præstekadetter. Det er kandidatstuderende i teologi, som øver sig i præstegerningen og tager del i sognenes aktiviteter og gudstjenester. René Høeg har inviteret tre af dem med som medprædikanter til DR-gudstjenesterne. Man kan derfor forvente en prædiken, der fra to munde og ståsteder i livet fortolker dagens evangelium.

Udsendelserne varer en time, og heraf optager gudstjenesterne cirka 40 minutter. Resten af tiden interviewer DR-vært Anders Laugesen lokale gæster, blandt andet kommer nogle konfirmander forbi med hjemmebagt brød, som skal bruges til nadveren i gudstjenesten.

Foto: Clausholm Slot

Konfirmanderne fik under coronanedlukningen forskellige hjemmeopgaver, og i påsken bagte de brød, som en del af undervisningen i Skærtorsdag. Det er i forlængelse heraf, at konfirmanderne på ny bager brød og på den måde bidrager til gudstjenesterne.

Også mere kendte personligheder kigger forbi til en snak. To tidligere Bagedystdeltagere, Tobias Hamann og Rosa Kildahl, deler deres tanker om brød og fællesskabet omkring dét i en kirkelig sammenhæng. 

”Evangeliet til de fire søndage rummer markante fortællinger. Jeg glæder mig til sammen med en af kadetterne til at give et bud på, hvad vi f.eks. kan tage med os ud i livet i år 2021 fra fortællingen om den lamme mand, der fires ned gennem taget af sine fire venner, fordi der er så meget trængsel omkring det hus, Jesus opholder sig i,” siger sognepræsten.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler