20. juli 2024

En forrygende Blues Eksplosion i Sløjfen

Der var lukket op for alle blues-sluser da Blues Explosion tirsdag aften spillede en helt igennem medrivende koncert i Hadsten Kulturhus Sløjfen.

Med den vanvittigt velsyngende Sahra da Silva i front og med de ledsagende musikere fra den absolut øverste hylde stod den på rendyrket blues fra vi kom til vi gik. Niels Nello Mogensen leverede sammen med den finske trommeslager Mikko Peltola en solid bund med den mest svedige bas. Og hvis der er nogen der tror, at man i Finland ikke har både rytme og sjæl skulle de have været i Sløjfen tirsdag aften, for der blev den fordom skudt eftertrykkeligt til hjørne.

Big Creek Slim er ikke alene en guitarist i særklasse, han har også en autentisk bluesstemme helt uden sidestykke og da han sang duet med Sahra da Silva, var vi ikke i tvivl om, at vi her havde fat i nogle af de absolut bedste bluesperformere landet kan fremvise. På fløjene gav henholdsvis Peter Nande på mundharpe og den unge tangentspiller Christian Bundgaard både nerve og intensitet med fede soli og kompetent akkompagnement.

Man kan ikke lade være med at glæde sig over, at vi i Sløjfen kan skabe rum for kulturoplevelser af den allerbedste slags og med rå og nærværende blues glemte vi for en stund, at COVID 19 har fået godt tag i os alle. Taget næsten løftede sig i Sløjfen da bandet overfor et begejstret publikum takkede af og gav sig i kast med ekstranummeret; en stærkt bluesificeret hound dog. Sådan!

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler