9. december 2023

Fernisering i Sognegården

Den norske maler, Britt Engamo, udstiller fra fredag og frem til December i Sognegården i Hadsten.

Britt Engamo, fortæller til hadstenstorpastorat.dk om sine billeder og sin bagrund.

“Mine billeder er præget af min baggrund fra Nordnorge, hvor jeg er opvokset på Engavågen, et mindre sted mellem fjeld og fjord. Det er særligt fra min hjemegn i nord, jeg har hentet inspiration til at male. De vilde fjeld, is gletsjer, fjorden som aldrig havde den samme farve ret længe ad gangen, fjeldene som ofte blev væk i den mørke dis, det omskiftelige vejr både når sommeren er lys og når vinteren og mørket har kræver sin plads. Når solen endelig kommer igen, er der glæde og fryd over den vidunderlige lyse dag”.

“Mit liv i Danmark, ja i år er det 50 år siden jeg flyttede hertil, har også været præget kunst. Jeg har nu  også taget det danske landskab ind under huden som en del af mig. Jeg har i 25 år tilbragt en uge hver sommer på Livø, hvor jeg elsker at være og male sammen med venner. Her er det fjorden, landskabet, skoven og husene noget helt særligt. De seneste år, er jeg blevet optaget af det arkitektoniske og særligt kirkebygninger, hvor jeg videreformidle det jeg ser. De udstillede værker vil være fra de beskrevne inspirationer”.

Udstillingen kan ses i kirkekontorets åbningstid i perioden september – december 2020.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler