9. december 2023

Fernisering på Hadsten Fri Fag Skole

Over de sidste to måneder, har eleverne på Hadsten Fri Fagskole, sammen med kunstnerne Line Frøslev og Morten Tropp, lavet kunst til væggene i hovedbygningen, og i fredags blev værkerne så præsenteret, ved en lille uformel fernisering.

Projektet er kommet i stand ved hjælp af midler fra Lærestandens Brandforening, som er en fond under Lærestandens Brandforsikring. Her havde Hadsten Fri Fagskole søgt penge til at få de to kunstnere til at undervise, Line Frøslev i en uge, hvor hun sammen med eleverne, lavede et relief, som vi tidligere her på ByensNyt har skrevet om, mens Morten Tropp har kommet på skolen otte onsdage i streg. Det er der kommet seks værker ud af, som nu hænger i opholdsrummene i skolens hovedbygning. Det gennemgående træk i værkerne er, at det er med inspiration fra de faglige linjer der er på skolen, så hver linje har sat sit præg på kunsten.

Ferniseringen var blevet minimeret grundet den nuværende situation med Covid-19, så desværre var det kun en meget lille skare, der fik lov til at være med. Der blev dog live-streamet, således at familie til eleverne, havde mulighed for at følge med undervejs, hvor der blev trakteret med lækkerier som skolens “Food Linje” havde kreeret.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler