9. december 2023

Hadsten Bibliotek klar til at åbne på mandag

Fra på mandag er det igen muligt at komme på biblioteket, der har været nedlukket siden marts, på grund af Corona epidemien.

Det bliver dog med markante begrænsninger, så det er et noget andet bibliotek der åbner, end det der lukkede ned. I genåbningsperioden bliver det nemlig ikke muligt at tage ophold i biblioteket. Retningslinjerne siger blandt andet, at lånerne ikke må printe, søge på de opstillede computere, læse dagens avis og ’tage ophold på biblioteket’. Derfor er der også sat plastikstrimler over stole, sofaer og legeredskaber i børneområdet, så man ikke fristes til at sætte sig ned.

Og der skal ikke herske tvivl om, at de glæder sig til at se lånerne igen, lyder det fra Irene Bartholin Poulsen, biblioteksleder på Hadsten Bibliotek:

“Det bliver godt, at der kommer liv i husene igen. Her har været så mørkt og stille. Vi følger retningslinjerne, så det bliver med begrænset service og afstand til lånerne. Det må vi prøve at vænne os til”, siger hun til favrskov.dk.

Foto: Favrskov.dk

Der er nok mange der har gamle bøger liggende, som ikke blev afleveret inden biblioteket lukkede ned, men her kan man ånde lettet op. Der er nemlig “frit lejde”, så man uden at få en bøde, kan aflevere bøgerne. På Hadsten Bibliotek ser man frem til at der igen kommer liv i lokalerne, og kan allerede mærke, at mange har savnet at kunne låne bøger.

“For et par dage siden åbnede vi op for reserveringerne, og vi har allerede fået 916 reserveringer, så der er ingen tvivl om, at lånerne har savnet at komme på bibliotekerne. Det har vi kunnet råde lidt bod på med vores Læseposer. Nu skal vi have det lånte tilbage på hylderne, og så glæder vi os til at se lånerne”, siger Irene Bartholin Poulsen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler