22. maj 2024

Hadsten Storpastorat inviterer til fem sangaftener

Over en længere periode har det ikke været tilladt at synge i kirkerne, men det må man heldigvis gerne igen, hvilket Hadsten Storpastorat og Voldum-Rud Kirke fejrer med flere forskellige arrangementer i den kommende tid.

Kirkerne inviterer til fem sangaftener og en højskoledage med foredrag og fællessang. Idéen med dette initiativ er at fortsætte den fællessangslyst, der opstod i den første periode af Corona-tiden. Med Philip Faber ved klaveret og forsanger, tændtes en lyst hos danskerne i en svær nedlukningstid, når han hver morgen dukkede op på DR1 med sit positive sind og klavermusik til vores fælles sang hjemme i stuerne, skriver kirkerne i en fælles pressemeddelelse.

Senere blev morgensangen til aftensang hver fredag aften, hvor der blev afviklet fællessang med nogle af vores kendte musikere og sangere. Andre lavede også flere initiativer, og nu her – over et år efter at Danmark blev lagt ned, er længslen efter at kunne mødes og synge sammen i kirker, forsamlingshuse og til koncerter ikke blevet mindre. Tværtimod. Vi elsker at synge. Det styrker, gavner og varmer fællesskabet.

Derfor har kirkerne i Hadsten Storpastorats ni sogne og Folkekirken Voldum-Rud indledt et samarbejde om at initiativet til afvikling af en række sangaftener i 2021/2022. Sammen vil vi styrke fællesskabet i de i alt 11 sogne ved at invitere til fællessang på tværs af sogne og kirker. Det er tid til igen at synge sammen – sammen, og første sangaften tager vi i det fri, nemlig ved udealteret i Vissing torsdag d. 20. maj 2021 kl. 19.30.  

Til SANGAFTENERNE skal vi synge de bedste af de bedste sange og salmer, der hører årstiden og højtiden til, både fra Salmebogen, 100 Salmer og Højskolesangbogen. 

Når vi har sunget os godt i gang, inviterer vi i et samarbejde med Hadsten Højskole til en HØJSKOLEDAG lørdag den 26. februar 2022. Her vil du bl.a. kunne høre et foredrag om fællesskab ved forstander Rikke Holm, Askov Højskole, og Mathias Hammer kendt fra radio og TV vil føre os ind i sangfællesskabet – med en masse sang sammen, naturligvis.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler