27. maj 2024

Kom til foredrag med Bente Scavenius i Sct. Pauls Kirke

Kunstudvalget i Vissing og Hadsten kirker har inviteret Bente Scavenius til at holde foredrag i Sct. Pauls Kirke i Hadsten mandag den 21. november kl. 19.00 – 20.00. Der er gratis adgang for alle interessserede.

I 2021 udgav hun bogen: ”Mit livs billeder”. Med udgangspunkt i sit meget personlige forhold til den danske billedkunst sætter Bente Scavenius i Mit livs billeder fokus på en række malerier, der såvel fagligt som privat har optaget hende gennem et efterhånden langt liv som kunsthistoriker.

På foredraget vil fokus være på Joakim Skovgaards billede: ”Kristus i de dødes rige” og især den debat, som maleriet skabte i midten af 1890’erne.

Nogen vil måske spørge: ”Hvad har kunst med kirken at gøre?”

Til det svarer Hanne Bech, formand for kunstudvalget: ”Alt!” og fortsætter ”Som kunstudvalg ser vi det som en af vores fornemste opgave netop at lade kunsten træde ind i kirken og kirken i kunsten. Kunsten kan som kirken sætte refleksioner i gang til de store eksistentielle spørgsmål om livet, døden og kærligheden samt det, der måtte være derimellem, der også knytter an til Tro, Håb og Kærlighed”, siger hun i en pressemeddelelse fra Hadsten Storpastorat.

Det eneste der kræves for at deltage, er at tilmelde sig på hjemmesiden: hadstenstorpastorat.dk/kristus og Hanne Bech afslutter: ”Som sagt er foredraget gratis og alle er velkomne” og fortsætter med et smil: ”Efter foredraget serverer vi et glas vin, chokolade og kransekage”.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler