15. juni 2024

Kristian Leth gæster Hadsten Højskole

I et samarbejde mellem Hadsten Storpastorat og Hadsten Højskole får man nu mulighed for at opleve forfatteren Kristian Leths spændende og oplevelsesrige foredrag om Biblen. 

I podcasten Bibelen Leth fortalt på P1 gennemgår Kristian Leth bibelen og dens betydning. I dette foredrag fortæller han, hvorfor bibelen er verdens vigtigste bog, og forklarer, hvordan den påvirker os alle sammen, vores dagligdag, vores omgivel­ser og vores forståelse af os selv i verden.Via nedslag i og genfortællinger af en ræk­ke historier fra bibelen bliver alt fra missio­neren og fundamentalisme til universalisme og – ja – selv ateisme forklaret som vide­reudviklinger af tendenser i kristendom­men med rod i bibelen.Samtidig trækkes der tråde tilbage til det, der kom før, sådan at vi forstår, hvor radikale vores almene, overleverede ideer i virkeligheden er. Hvordan forstår man bibelen og kristendommen i en større, menneskelig kontekst? Hvad er det for et øjeblik i menneskehedens historie, vi lever i? Og hvor er vi på vej hen efter, at bibelen måske ikke fylder lige så meget, som den har gjort før?Foredraget er respektfuldt og udogmatisk, men udfordrer både troende og ateister til at revurdere deres egen forståelse af den cirka 2000 år gamle samling tekster, der har lagt grundlaget for den kultur og det samfund, vi lever i i dag.

FAKTA OM KRISTIAN LETH

Kristian Leths talent peger i mange retninger, og man fristes til at tænke, om der overhovedet er noget denne Brooklyn-bo­satte kulturelle altmuligmand ikke har prøvet. Men mest af alt er Kristian Leth musiker og forfatter, og han har udgivet 15 plader og 9 bøger! Derudover har han produceret et utal af radioprogrammer, podcasts, TV-programmer, skrevet operaer, artikler, produceret og komponeret sange for Oh Land, Søren Huss, Pernille Rosendahl, Coco O. og mange andre. 

Kristian Leth har netop udgivet bogen ’En Vej Ud Af Tågen’ om hans barndom. 

Derudover er Kristian Leth altid aktiv som foredragsholder, hvor han bl.a. holder oplæg med udgangspunkt i hans bog ’Håb – et forsvar for fremtiden’ og hans nye foredrag ’Verdens vigtigste bog – Kristian Leth om Biblen’.

VERDENS VIGTIGSTE BOG – KRISTIAN LETH OM BIBELEN

Onsdag den 26. oktober kl. 19.30 på Hadsten Højskole

Gratis entré – kræver tilmelding via hjemmesiden: www.hadstenstorpastorat.dk/leth

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler