21. maj 2024

Deltag i læsekreds i Hadsten sognegård

Den 29. januar og 26. februar, arrangerer menighedsrådene i Hadsten Storpastorat igen til Læsekreds. Det er klokken 19-21 i Hadsten sognegård.

Det er Ole Juul, tidligere præst i Ødum-Hadbjerg pastorat, der igen i år leder læsekredsen, og det erbham der har udvalgt de bøger der skal læses forud. Til hadstenstorpastorat.dk fortæller han om, hvad læsekredsen egentligt er for noget.

Den første lille times tid vil jeg gennemgå den læste roman og trække hovedtemaer frem til drøftelse. Efter en kaffepause vil vi sammen drøfte de problemstillinger og temaer, som læsningen og gennemgangen har lagt op til. Jeg glæder mig til samværet og til drøftelse af disse gode bøger“.

De to næste bøger der skal læses er:

Onsdag den 29. januar 2020: “Et helt liv”, Robert Seethaler
Hovedpersonen i “Et helt liv” er Andreas Egger, en godmodig og tavs mand, og det er hans hele liv, der er beskrevet på de 153 sider.Han vokser op i en bjerglandsby, i pleje hos en bondemand der banker ham, indtil han får et fysisk handicap af det, hvilket medfører,at Andreas må halte sig igennem resten af det liv, som er så smukt og glidende beskrevet fra start til slut i denne korte lille roman.Som i en hver anden god historisk roman bliver en stump af verdenshistoriens store fortælling skildret i det enkelte menneskes liv.

Onsdag den 26. februar 2020: “Stiklingen”, Audur Ava Olafsdottir
Arnljotur Thorir følger sin drøm om at blive gartner i en af verdens mest berømte klosterhaver. Med sig har han tre stiklinger til en ny rosensort og et billede af sin datter på 7 måneder, som han uforvarende kom til at avle med ’en slags veninde til en ven’. Men netopsom han er kommet godt ind i arbejdet med haven, får han uventet besøg. ”Stiklingen” er en livsbekræftende og humoristisk kærlighedshistorie om en ung fars forhold til sit lille barn og om, hvordan et barns eksistens kan sætte andre relationer i perspektiv.

Begge bøger kan købes i Bogormen i Hadsten med 20% rabat. Der vil være mulighed for at købe kaffe og kage til 30 kroner, mens selve arrangementet er gratis at deltage i.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler