8. december 2022

Favrskov Korfestival blev et tilløbsstykke

Søndag kl. 14.00 var der i idrætshallen på Favrskov Gymnasium premiere på Favrskov Korfestival 2022 og sikken oplevelse.

Favrskov Korfestival er en helt ny kulturevent i Favrskov kommune og visionen for festivalen er at give kor i Favrskov Kommune et årligt fælles arrangement, hvor de kan promovere sig selv og promovere korsang generelt. 

Salen summede da ByensNyt dukkede op og ikke mindre end 280 tilskuerede havde indløst billet til arrangementet.

Der var hele 6 lokale kor, der gav prøver på deres kunnen og det resulterede i en flot og afvekslende koncert som kulminerede i en forrygende afslutning, hvor alle korene krydret med en række enkeltsangere blev samlet til et stort fælleskor på 170 medvirkende og et fedt rytmisk orkester.

Konferencier Karna Bloch Atkinson ledte publikum kyndigt igennem koncerten som havde rundtur i verden som overliggende tema.

Hadsten Blandede kor startede sammen med Kreaktiv Kor fra Hinnerup gav nogle flotte fortolkninger af Sebastiannummeret “Sangen om Langfart”, Cohen-hittet “Hallelujah” og gospelnummeret “This little light of mine” og så var vi i gang.

De blev afløst af Spicy Voices fra Thorsø, der gav numrene “Dreaming Kind”, “Viva La Vida” og en flot fremførelse af korets egen version af Basix-nummeret “I Australien”

Herefter kom Busbjerg-koret på scenen i farvestrålende grønne skjorter med gospelnummeret “He gave me Sunshine” efterfulgt af de to Disney-numre “Hvor lang min verden går” og “En verden af Liv” fra Lion King.

Lyngaa Folkekor fulgte trop med et imponerende og varieret operamedley bestående af “Giv mig din hånd” fra Don Giovanni, “Fordum var der fred” fra Carl Nielsen operaen Maskerade, “Habanerea” fra Bizets Carmen, “Skønne Nat” fra Hoffmanns Eventyr og sluttede af med “Brudekoret” fra Lohengrin, nok mest kendt som “Here comes the bride.”

Så allerede inden pausen havde publikum kunnet nyde de første kor spænde over genrer som gospel, pop, musical og opera.

Efter pausen lagde Sallvation Gospelkor fra Sall ud med gigagospelhittet “Oh happy Day” i en helt forrygende rytmisk version med korets dirigent Hans Ole munksgaard som solist, en klassisk betonet udgave af “Trosbekedelsen” og sluttende af med “You are the light”

Inden det store kor gik på scenen sluttede Hinnerupkoret af med “Dried Out Cities”, Rasmus Seebachs “Nangijala” og Albertenummeret “Alle verdens hjørner”

Kulminationen med Fælleskoret var en imponerende oplevelse. At høre, hvordan 170 korister under ledelse af dirigent Gustav Hagen med hændergniding, knips og klap på lårene skaber et lydtæppe, der nærmest henfører publikum til en regnvejrsdag i Afrika var storslået.

Kororkestret

Godt akkompagneret af et velspillende orkester gav fælleskoret deres helt egne versioner af korentusiasten John Højbyes “Spring Morning”, Simon & Garfunkels ballade “Scarborogh Fair”, Mamas & Papas store 60’er hit “Califonia Dreaming”, Toto-klassikeren “Africa” og til sidst den udødelige Albertsang “Lyse nætter”

Favrskov Korfestival er støttet af Aura- energi, Favrskov Kommune og Djurslands Bank og det er Hinnerup Koret, der er arrangør.

Lad os håbe at festivalen kan blive en tilbagevendende begivenhed i Favrskov. At dømme ud fra publikumresponsen er der bestemt basis herfor. Flot start!

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler