12. april 2024

Komtessen og Kongen – nyt egnsspil på Clausholm Slot

Clausholm Slot danner d. 20.-22. juni ramme for et helt nyt lokalhistorisk egnsspil, der udspiller sig i 1700-tallet, hvor vi følger dronning Anna Sophies gennem 3 dage. Dronningen sad ensom og forladt i husarrest fra 1730 – 1743 på Clausholm efter hun som helt ung havde ægtet Kong Frederik IV hende til venstre hånd. Siden ægtede hun kongen til højre hånd og nåede at blive dronning af både Danmark og Norge. Da Kong Frederik IV døde fik hun frataget alle midler bortset fra Clausholm Slot, blev sat i livsvarig husarrest på slottet af sin stedsøn Kong Christian VI.

Anne Sophie mistede sine 6 børn allerede i første leveår og var ramt af psykoser og spisevægring. Hendes liv begynder dog at vende igen da den forældreløse kokkepige ankommer til slottet. I denne historie tager det nye egnsspil sit udgangspunkt.

Det nye udendørs egnsspil gennemføres af Voldum lokalråd, der på vegne af 300 året for Rytterskolerne, har iværksat dette.

Du finder billetter til forestillingen her: Komtessen og Kongen

”Vi ønsker at skabe en forestilling af høj kunstnerisk kvalitet i en atmosfære af god stemning og gensidig respekt. Jeg ved af erfaring at de bedste forestillinger fødes når alle trives og løfter i flok.”

Lilje Windbirk, instruktør og manuskriptforfatter

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler