23. september 2023

Så kører modelbanen igen

Der var godt gang i togene da ByensNyt lørdag eftermiddag var forbi Modelbane Europa i Hadsten, der netop er åbnet igen efter 3 måneders coronalukning og det passede Kasper og Mads godt som var på besøg på modelbanen sammen med deres mormor Karen.

“Det bedste er når man kan få lov at køre med togene selv” mente Mads på 9 år, som besøgte modelbanen for anden gang. Det var derimod første gang for hans lillebror Kasper på 6 år, som så ud til at være imponeret over det flotte anlæg.

Ved billetsalget stod allestedsnærværende Irma Møller og bød på kaffe og den klassiske svellekage. Der havde på åbningsdagen været knap 20 gæster gennem tælleapparatet og det er okay, mente de to frivillig Ole Tousgaard og Allan Kristensen. “Ja, det er godt nok, der ikke kom flere, for togene har ikke kørt optimalt” sagde Allan Kristensen, mens Irma skænkede ham en kop kaffe.

“Nej, vi slås altid med noget støv, når togene har stået stille” supplerede Ole Tousgaard. Vi har ellers kørt næsten i døgndrift med togene de seneste tre dage, for at holde dem fri for støv og så har vi sprittet af og sprittet af, men til trods for det, går der nok endnu et par dage, før de igen triller helt perfekt” sagde de to tog-entusiaster.

Der er ca. 60-65 frivillige på banen “Og du kan godt skrive, at gennemsnitsalderen nok er nogenlunde den samme” grinede Ole Tousgaard, og kom så i tanke om, at det nok ikke engang kunne gøre de og sagde:”Nej, for den ældste af os bliver 92 og han trækker jo gennemsnittet op!”

Og før ByensNyt var ude af døren viste Ole Tousgaard, at han kendte ganske meget til byens historie og ikke mindst til den navnkundige Dr. Larsen og det resulterede i et par ankedoter, som I må have til gode til en anden gang.

Modelbane Europa, der ligger i Østergade 9 i Hadsten har åbent lørdag og søndag fra 10 til 16 og en billet koster 90 kr for voksne og 50 kr for børn og det flotte anlæg, der har mere end 100 tog i drift er bestemt et besøg værd. Du kan læse mere om Modelbane Europa her.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler