20. juli 2024

Sommeråbent hos Modelbane Europa

Skolernes sommerferie er startet, og dermed er Modelbane Europas sommersæson også kommet i gang. Traditionen tro sætter modelbanen i Hadsten de to flagstænger ud ved indgangen hver dag hen over sommeren for at markere åbningstiden i tidsrummet kl. 10 – 17.

“Vi glæder os altid til sommerperioden, fordi vi normalt modtager flere gæster end i resten af året, siger Bjarne Wer- liin fra modelbanen. Især de første par uger og de sidste er præget af besøg af bedsteforældre med børnebørn, mens børnefamilierne i højere grad dukker op midt i ferie, hvor forældrene typisk holder ferie. Vi tager også imod en del tyskere og nordmænd, der har lejet sommerhus i regionen”, lyder det fra Modelbanen i Hadsten i en pressemeddelelse.

De fleste gæster bruger mellem 11⁄2 og 2 timer under besøget. Foruden at beundre de mere end 100 tog, som er i drift, kan man også lede efter detaljer i landskaberne som f.eks. figurer, der bevæger sig efter et tryk på en knap. Nogle familier kan få en hel dag til at gå hos Modelbane Europa.

Modelbanens folk kan også afsløre, at der nu og da i sommerperioden vil blive arrangeret små ”skattejagter”, hvor børnene kan gå på jagt efter detaljer på de store anlæg – og der vil være små gevinster til de dygtige skattejægere. Hvornår disse jagter finder sted, kan man finde ud af ved at holde øje med Modelbane Europas sider på Facebook og Instagram.

“Det er et stort set up, som kræver en del planlægning og en ekstra indsats af vores medarbejdere, fortæller Bjarne Werliin. Alle arbejder frivilligt og ulønnet med at tage imod og servicere vores gæster og holde togene i gang, men kontakten med de besøgende og den hyggelige stemning er baggrunden for, at vores folk giver den ekstra skalle i sommerperioden. De fortjener meget ros – og får den også ofte af vores gæster”.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler