27. maj 2024

Hvorfor er KST (Kranio Sakral Terapi) så godt, også til dyr?

Vores kæledyr kan også få ondt, og der er mange måder at smertelindre på. I dag er det hos mennesker almindeligt at gå til fysioterapi, massage, kiropraktik og KST. Derfor kender vi fra os selv den gode effekt og det bliver således mere og mere anvendt også til vores kæledyr.

Majbritt Drejer er uddannet som kranio-sakral-terapeut og behandler hunde og katte på Favrskov Dyreklinik og hun fortæller:

KST er en blid behandlingsform, hvor man arbejder fortrinsvis på kranieknogler og korsben med 5 grams lette træk og tryk. Dette er noget, der passer godt til vores kæledyr, da de helst skal føle det er behageligt og slappe af for at kunne få fuld effekt af behandlingen.

Selvom behandlingsformen er blid, er den meget dybdevirkende og indvirker på både væv, sener, led, knogler, organer, nerver og psyke. 

KST virker smertelindrene, da det sænker den generelle muskelspænding i kroppen og kan derfor med stor fordel anvendes til dyr med skader, efter operation, gigtpatienter eller dyr med ondt i ryggen, f.eks. diskusprolaps.

Ved nogle problematikker kan KST behandlingen stå alene, og ved andre lidelser er det en stor gevinst i kombination med anden type af behandling, f.eks. smertelindrende medicin.

Majbritt påpeger, at mængden af medicin kan nedsættes betragteligt, og at den samlede effekt af behandlingen bliver langt bedre.

Den lille hund på videoen er et godt eksempel, siger hun. Den har haft sprunget sit korsbånd i det ene knæ for et år siden og havde 4 måneder med ro, smertestillende medicin og aflastning. Derved overbelastede den lille hund sit ene forben, hvor der sidder noget slidgigt. Så det var faktisk ikke nemt at være hund med 2 ben, der ikke var helt funktionsdygtige. Derved opstod der mange muskelspændinger i kroppen, som gav endnu mere smerte, så meget, at hunden faktisk helst ikke ville gå tur eller lege, selvom korsbåndsskaden var helet op. Efter blot to KST behandlinger kunne vi trappe ud af det smertestillende medicin, og hunden leger og går tur igen, fortæller Majbritt.

Videoen er optaget 3 mdr. efter sidste behandling med KST.

Så der er rigtig meget hjælp at hente i en KST behandling påpeger Majbritt og opfodrer alle kæledyrsejere til at overveje en KST behandling næste gang kæledyret skal have noget ekstra godt.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler