28. februar 2024

Trods begrænsninger – åbning af bibliotek trak folk af huse

Efter mere end to måneders nedlukning, åbnede Hadsten Bibliotek igen i dag (mandag), og trods markante begrænsninger, var der masser af mennesker forbi.

Mandag klokken 10 slog de dørene op, og der var stor tilstrømning med det samme. Man fornemmede klart, at folk havde savnet at kunne komme ind i Sløjfen, som har været lukket siden 12. marts. Biblioteket har markante begrænsninger, og det er derfor kun muligt at låne og aflevere bøger. Avislæsning, søgning efter bøger, brug af computere og meget andet er midlertidig lukket, og det er heller ikke tilladt at “tage ophold” i biblioteket.

“Der har været masser af folk forbi lige fra klokken 10, og vi har modtaget flere hundrede forudbestillinger, så det kunne godt se ud til, at folk har savnet biblioteket”, lyder det fra Marianne Hyldal Vollmer, der er kulturformidler på Hadsten Bibliotek, da ByensNyt.dk kiggede forbi ved middagstid.

I en del af nedlukningsperioden, har biblioteket tilbudt læserposer som kunne bestilles, og derefter afhentes i Skjold Burne, hvilket har været en stor succes.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler