17. juni 2024

Viljen til at leve et normalt liv – bare anderledes

Tirsdag den 17. marts er der foredrag med Rune Mogensen, der er socialrådgiver. Det er i Hadsten Sognegård klokken 14.30-16.00.

Rune Mogensen er født med en sjælden sygdom, der blandt andet gør, at han sidder i kørestol. Til hadstenstorpastorat.dk fortæller han sin sygdom og hvad det bliver for et foredrag, som han kommer med.

”Jeg er født med en sjælden bindevævssygdom, der hedder Osteogenesis Imperfecta, der betyder ‘ufuldstændig knogledannelse’. På forståeligt dansk bliver det omtalt som medfødt knogleskørhed eller glasknogler. Jeg har haft 56 knoglebrud – and still counting. Jeg sidder i kørestol og er selvhjulpen. Jeg bor i egen lejlighed Aarhus. Jeg er uddannet socialrådgiver, og jeg laver en masse frivilligt arbejde”, fortæller han og fortsætter:

“Jeg har en tro på, at jeg gennem min historie kan være med til at inspirere mit publikum til at reflektere over deres eget liv. “Hvad er egentligt vigtigt?”, “Sætter jeg ordentligt pris på det, jeg nu engang har?”, “Hvad betyder noget for mig?”, “Hvordan holder man humøret oppe, selvom livet til tider kan være imod en?”

“Mit foredrag handler om fightervilje, alt for mange hospitalsbesøg, brudte drømme, sorg, en ‘du skal være så normal som andre’ -tilgang, frygt, positivt livssyn, fordomme, stædighed, røverhistorier, fandenivoldskhed, kærlighed, en vanvittig familie på godt og ondt, berøringsangst, uforudsigelighed og en kæmpe stor portion selvironi og humor”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler