13. august 2022

Voldum Kirke inviterer børnefamilier til gudstjeneste i sommerferien

Meget i samfundet lukker ned i sommerperioden, men i Folkekirken Voldum-Rud synes de, at børn, forældre, bedsteforældre og barnlige sjæle skal have mulighed for at indlede ferien eller weekenden med et besøg i kirken.

Fredag den 2. juli klokken 15 er der familiegudstjeneste i Voldum Kirke, som er særligt tilrettelagt for børn og deres forældre. Efter gudstjenesten er der bål, snobrød og pølser i Voldum Præstegårdshave, og det hele kan nås inden EM-fodboldkampen.

“Alt for længe har aktiviteter, hvor mennesker kan mødes på kryds og tværs været lukket ned pga. Covid-19, så vi håber, at folk vil komme og være med til en hyggelig dag i kirken og præstegårdshaven. Og jo, det er tilrettelagt som en tretrinsraket: Gudstjeneste, bålhygge og så kan man nå hjem til fodboldkampen. Dermed er der noget for hele familien denne fredag eftermiddag,” siger sognepræst René Høeg.

Fortællingen, som sognepræsten vil bringe i spil i kirken, handler om en hyrde, som har 100 får. Da det ene får forsvinder, skal han afgøre sig for, om han vil passe på de 99 andre eller efterlade dem og lede efter det forsvundne får.

“Det er en rigtig fin fortælling, for den lærer os, at hyrden, som er Gud, aldrig forlader nogen. Heller ikke, når man er blevet væk, forladt eller føler sig som Palle alene i verden. Og det synes jeg ærligt talt, vi har brug for at høre i denne her Corona-tid,” siger René Høeg.

Menighedsrådet sørger for bål, snobrød, pølser på grillen og en forfriskning til ganen.

“Aktivitetsudvalget har pålagt mig at sørge for godt vejr. Det er nok mere end mine skuldre kan bære, men vi satser på herligt, dansk sommervejr,” siger Voldum-præsten

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler