26. februar 2024

Øvig tog Sløjfen med storm

Torsdag aften var der endnu engang linet op med et flot navn i Sløjfen, da Peter Øvig Knudsen gæstede Hadstens kulturhus. Der var så godt som udsolgt, og tilhørerne fik en gribende samtale, hvor Ole Juul, sognepræst i Hadsten var samtalepartner. Emnet var Peter Øvigs mor og hendes psykiske sygdom, som kom til at fylde meget i hans barndom og langt ind i hans voksne liv. Ja, faktisk helt op til i dag.

I 2016 udkom hans bog “Min mor var besat”, og det var naturligvis bogen, der er blevet udspring til aftenens samtale, hvor Peter Øvig også kom ind på, at han faktisk selv blev ramt af en depression under udarbejdelsen af bogen. Faktisk så slemt, at han røg på den lukkede afdeling i 2018.

Samtalen fik også filosofisk og eksistentielle træk, blandt omkring emnet dæmoner og det at være besat.

En fin aften i Sløjfen, der gav stof til eftertanke, og foredraget var en del af Sindets Uge, der afholdes i Favrskov Kommune i netop denne uge.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler