17. juni 2024

Skræk og gru på Odinsvej

Fuldmånen lyste og Odinsvej og de nærliggende villaveje var fyldt med biler, da 14 årige Oscar Thomsen tirsdag aften inviterede byen indenfor i sit hjemmelavede spøgelseshus.

Langt over 1000 børn, unge og voksne besøgte mellem 16 og 22 Oscar’s Haunted House som han kalder sit spøgelseshus på Odinsvej og det var en træt Oscar, der kom ByesNyts udsendte i møde lige efter kl. 22.00.

“Jeg har været oppe i 17 timer nu, så jeg er ved at være træt, men det har været vildt fedt” sagde Oscar. TV2 Østjylland lagde ud med et interview af den kreative sjæl allerede kl. 07.30 og siden har både P4 Østjylland og andre medier været forbi, så Oscar har haft travlt, da han jo også selv har været levende moment i sit spøgelseshus.

Køen var lang allerede fra åbningen kl. 16.00, hvor det primært var de mindre børn, der kom forbi. Mange af børnene var udklædte og benyttede lejligheden til også at banke på hos naboerne, der belært af tidligere år havde køb ekstra snolder, for hurtigt at vælge side i tilsagnet fra de unge om “Slik eller ballade?”

Kl. 18.00 skruede Oscar op for uhyggen, hvor de skræmmende lyde også blev suppleret af ild og røgeffekter. Naboerne måtte herefter godvilligt også finde sig i pigehvin og brøl fra de mange besøgende, der lod sig forskrække af bevægelige monstre, skeletter og høje lyde. I spøgelseshusets kringlede og spindelvævsbefængte gange havde Oscar placeret effekter og hvis det ikke var nok til at få hjertet op i halsen, dukkede levende udklædte momenter pludseligt op og satte en velkommen skræk i livet på gæsterne.

Det er imponerende godt gået af 14 årige Oscar og selv om han også har fået god hjælp af sin mor og far Ann-Christina og Bent, så er det Oscar selv der har bestemt, hvordan det hele skulle være og det er ubetinget ham, der har brugt de fleste timer.

Og selv om der var en billetluge ved indgangen, så var hele oplevelsen gratis. Ved indgangen fandt man dog en skilt med en lille opfordring til de besøgende om en donation til Oscars store arbejde.

Det var et stort set up og fra kl. 16 til 22 var der ikke eneste pause i køen. Oscars mor Ann-Christina sørgede hele aftenen for at styre køen ind til huset og Bent holdt øje med det hele mens Oscar og nogle af hans kammerater agerede momenter.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler