26. september 2023

200.000 kroner fra kommunen til Hadsten Gade Grand Prix: Det er det største, vi har

Når Hadsten Gade Grand Prix løber af stablen i august er det med et stort sponsorat fra Favrskov Kommune. Det er med til at sætte kommunen på landkortet, siger borgmester Lars Storgaard.

10. august afholdes årets Hadsten Gade Grand Prix, og denne gang bliver det med et sponsorat fra Favrskov Kommune på 200.000 kroner, hvilket er 50.000 kroner mere, end gadeløbet modtog i støtte sidste år.

“Det er jo efterhånden blevet et berømt gadeløb, og det er det største, vi har i Favrskov, så jeg synes, det er fint, at vi kan være med til at understøtte det. Det er et event, hvor vi får sat kommunen lidt på landkortet,” siger Favrskovs borgmester Lars Storgaard til ByensNyt.

Foreningen bag Hadsten Gade Grand Prix havde egentlig søgt om 250.000 kroner i markedsføringsstøtte, men endte med at blive begunstiget med 200.000 kroner fra kommunes pulje, som er på 643.000 kroner. Også arrangementer som Hammel Hestemarked, Lilleåmarked i Hadsten, Hadsten Håndbolds 1. divisionshold og Slotskoncerten ved Frijsenborg bliver tilgodeset med midler herfra. 

Borgmester Lars Storgaard og Mads Pedersen til Hadsten GadeGrandPrix 2022

Ud over at være et fantastisk event, mener Lars Storgaard også at et cykelløb som Hadsten Gade Grand Prix kan være med til at sætte endnu mere fokus på cykelsporten. 

“Vi har jo nogle gode cykelklubber her i kommunen, så det kunne være, de kunne få nogle ekstra medlemmer, og vi kunne få nogle flere unge mennesker til at cykle. Også oven på den triumf vi lige har set i Tour de France,” siger han.

Flere store danske ryttere har tidligere deltaget i Hadsten Gade Grand Prix, der af flere er blevet kaldt Danmarks hårdeste gadeløb. Sidste år deltog de to Tour de France-stjerner Michael Mørkøv og Mads Pedersen, og i år er det den unge rytter fra Lidl-Trek, Mattias Skjelmose, man kan opleve i Hadstens gader.

Lars Storgaard kommer også og oplever gadeløbet, da han har fået den fornemme tjans at fyre startpistolen af samt overrække præmier.

Caroline Balslev
Caroline Balslev
Caroline Balslev er journalist og en del af redaktionen på ByensNyt. Caroline har erfaring med lokaljournalistik fra blandt andet Hammel og omegn. Hun er født opvokset i København, men bor i dag i Aarhus.

Relaterede artikler