21. maj 2024

Aktivitetsplads skal skabe et tilbud for alle på Bavnehøj

HSK Fodbold og Bavnehøjskolen har et fælles ønske om at skabe en udendørs aktivitetsplads i forbindelse med etableringen af kunstgræsbanen. Pladsen skal forbinde sport, leg og fællesskab og være et tilbud til alle i Hadsten. Arbejdet med at søge midler hjem til den nye plads er i fuld gang.

HSK – hele byens klub får forhåbentlig en helt ny betydning, hvis det lykkedes for HSK Fodbold og Bavnehøj at gøre en fælles drøm til virkelighed. Drømmen om at skabe en udendørs aktivitetsplads i forbindelse med den nye kunstgræsbane og MTB-spor, som netop nu er ved at blive etableret nord for opvisningsbanen på NMT/Byens Arena.

“Aktivitetspladsen skal ikke kun være for fodboldspillere, cykelryttere og skolebørn. Den skal tiltrække alle borgere i og omkring Hadsten – uanset alder og tilknytning til foreningsliv”, forklarer Trine Merete Hagemann, som er leder af den projektgruppe, som står bag drømmen om en aktivitetsplads, som skal være et sted, hvor det at træne, lege og bevæge sig uden for er i fokus. Et sted, der inspirerer til aktivitet.

“På aktivitetspladsen vil man kunne finde en fitnessplads med udendørs redskaber til træning af hele kroppen.  Man vil møde en forhindringsbane og en område med leg på bakke, som byder op til en  mere legende tilgang til træning og bevægelse”, fortæller Trine Merete Hagemann, som sammen med resten af projektgruppen er inspireret af et ønske om at gøre endnu flere aktive i Hadsten og omegn samt fastholde de, der allerede er aktive.

Derfor er aktivitetspladsen tænkt ind som et samlingspunkt på det fællesområde, der bliver mellem den nye kunstgræsbane, MTB-Spor og resten af Bavnehøj, som kan hele området et ekstra løft til at blive Hadstens udendørsmekka.

Mulighederne for fysisk udfoldelse og brug af området bliver nemlig mange. Her skal være plads til, at fodboldforældrene kan forlade sidelinjen og træne lidt selv. Fodboldspillere og MTB-bikere kan prøve kræfter med styrketræning, og stedet kan blive et samlingssted for alle aldersgrupper, når det benyttes af alle lige fra dagplejen og skolerne til ungdommen, motionsklubben og de, der bare kommer forbi.

Indtil videre er aktivitetspladsen et projekt på tegnebrættet, men arbejdet med at realisere planerne er i fuld gang. Håbet er, at pladsen kan være færdigt i foråret 2021.
Det er en projektgruppe af frivillige fra HSK Fodbold, som står for selve forarbejdet og planlægningen, der vil være arbejde fra frivillige selve etableringen og driften af aktivitetspladsen. Flere leverandører har givet deres bud på, hvordan pladsen kunne se ud, og  projektgruppen har allerede valgt et bud, de arbejder videre på.

Næste trin er nu at søge midler hjem. Håbet er både Favrskov Kommune, forskellige fonde og sponsorer kan bidrage til etableringen af det udendørs-mekka, gruppen regner med aktivitetspladsen kan blive.

“Vi ser den som et samlingssted og et sted, der kan tiltrække, ikke bare HSKs nuværende medlemmer, der kan bruge den i træningen, men også byens andre foreninger, skoler og borgere i hele Hadsten og omegn”, forklarer Trine Merete Hagemann.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler