9. december 2023

Anders gi’r den gas

Byens Nyt har sat Anders Weicher stævne en sommerdag på terrassen til en snak om sin sport. Anders er 17 år og bor i Hadsten. Han har gennem de sidste 9 år kørt motocross i Randers og han er på vej til at blive rigtig god.

“Jeg kører nu i C-klassen og man skal have 20 point for at rykke op i B-klassen” fortæller Anders der lige nu er halvvejs, da han har optjent 10 point i årets løb. Antallet af løb har været reduceret på grund af corona, men han er godt på vej og gør det godt på sit hold.

Uden for klassepointene deltager han også i klubmesterskabet i sin lokale klub i Randers som består af fire afdelinger med hver ca. 15 deltagere til start og Anders har indtil videre vundet den første afdeling, så det tegner godt.

Det hele startede med, at Anders kedede sig lidt da han gik til fodbold, “Ja, jeg sad bare mest og pillede i græsset inde i målet og savnede noget fart og action. Så tog min far mig med ud til motocrossbanen i Randers og så var jeg bare solgt” fortæller Anders begejstret. “Min drøm er først at rykke op i B-klassen, gøre mig gældende og vinde DM og siden rykke op i A-klassen, det kunne være fedt”.

Anders Weicher på sin maskine i et sving. Foto: Pers-photo.com

Hvad er det bedste i din sport?

“Det er helt klart kammeratskabet. Vi er tre i klubben fra Hadsten i C-klassen Anton, Kristoffer og mig og vi har selvfølgelig en masse til fælles i motocross men hvis jeg skal nævne en ting mere så er det det adrenalin-kick det giver, når man giver den gas på banen”.

Ja, det er noget med at din mor ikke kan lide at se starten, hvordan kan det være?

“Jo, det er jo fordi,… vi starter nok 15-20 mand på samme tid og vi vil alle sammen gerne først ud af det første sving og så bliver der jo kæmpet” griner Anders “og det kan min mor ikke så godt lide at se”.

Anders Weicher på terrasen fortæller om sin sport til ByensNyt. Foto: Jan Erik Elgaard

I 2017 brækkede Anders sin overarm i et styrt og det gorde ham ukampdygtig i en længere periode, men siden har han været forskånet for skader, “men det kan da godt give lidt knubs og hudafskrabninger og den slags ind i mellem” siger han og lyder som en der bare synes, at det hører med til sporten.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler