17. juli 2024

Det bedste er humplerne i starten

Solen skinnede og der var flotte skyer på himmelen da ByensNyt onsdag var forbi det nye moutainbikespor – eller MTB-sporet, som det allerede er kommet til at hedde i folkemunde.

Jeg mødte de fire friske drenge Jonas, Asbjørn, Aksel og Christian der var ude for at prøve kræfter med det nye spor og jeg spurgte dem om, hvad de synes om sporet.

“Det er megagodt”, sagde Aksel, “ja, for det er ikke for langt og man kan sagtens køre og snakke sammen og hvis man vil have en længere tur, kan man bare køre det igen” tilføjede Christian. Jeg spurgte dem om, hvad der er det bedste på sporet: “Det er helt klart humplerne i starten”, udbrød Asbjørn”. “Enig” sagde Jonas, for det er vildt sjovt, når man hopper af sted”. “Skovstykket er også fedt, for her kommer man til at hoppe lidt af sig selv” mente Aksel.

Drengene udtrykte stor tilfredshed med sporet, som de to af drengene havde testet af siden mandag, hvorefter de fik de to andre med både tirsdag og onsdag og mente også, at de ville ud på sporet igen de næste dage.

På spørgsmålet om sporet var svært svarede den ene af drengene: “Nej, det er ikke for svært, kan du sidde på en cykel, så kan du også køre på sporet!” og så susede drengene afsted videre gennem skovstykket.

“Kommer det i avisen?” råbte Asbjørn, da han var strøget af sted på cyklen igen. “Nej” svarede en af de andre straks. “Det var jo det, han sagde, vi skal finde ByensNyt på Facebook eller gå ind direkte ind på nettet på ByensNyt” og det er jo helt rigtigt. Det er nemlig det man skal.

Som serviceoplysning kan ByensNyt meddele, at ordet “humpel” jf. “Dansk ordbog” ikke alene anvendes som synonym for en tyk skive brød eller ost men kan i ældre nydansk også betegne en lille bakke. Og… kan ByensNyt nu tilføje, tilsyneladende også i sprogbruget blandt friske drenge på mountainbikes.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler