20. juli 2024

Fanzonen udsolgt til Hadsten Gade Grand Prix

På torsdag er der, som de fleste måske har bemærket, Hadsten Gade Grand Prix, der køres på en rundstrækning med Søndergadebakken som højdepunktet. Et særdeles stærkt felt til start har på forhånd sikret et cykelløb på højeste klinge, og det kan mærkes på salget til Fanzonen.

Således kan arrangørerne bag Hadsten Gade Grand Prix melde udsolgt i Fanzonen, hvilket vil sige godt 480 til spisning og samlet set 550 i teltet omkring målstregen. Maden til de mange gæster bliver leveret af MadXpressen fra Randers, som bliver ejet af Bjarne Vernstrøm Rasmussen der selv bor i Hadsten.

Når maden er indtaget, kan de mange tilskuere, både i Fanzonen og langs den 1,3 km. lange rute nyde cykelløb, hvor Søndergadebakken er med til at gøre løbet til noget ganske særligt. Med stigningsprocenter på op til 7 procent og godt 6 procent i gennemsnit, så er det en bakke, der kan slå selv de allerbedste ud af kurs. Det oplevede blandt andet Chris Froome for nogle år tilbage, hvor han blev distanceret med en hel omgang af de bedste, lige efter at han havde vundet Tour de France.

Der er to løb torsdag aften, hvor der lægges ud med det “åbne” løb, hvor der lige nu er 51 tilmeldte, heraf 4 kvinder, mens der til eliteløbet er tilmeldt 47 ryttere, hvilket må siges at være ganske fornuftigt. Første løb starter klokken 18.15, mens eliteløbet skydes i gang klokken 19.30, og forventes afsluttet cirka 20.45.

Borgmester Lars Storgaard og Mads Pedersen til Hadsten Gade Grand Prix 2022
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler