26. maj 2022

Fransk november i Sløjfen

Hadsten Petanque Klub havde lavet en interimistisk petanquebane i gruset på Sunds Plads og gav mulighed for at prøve kræfter med det franske spil fra kl. 15 i dag.

Det havde elever fra Linjeskolen benyttet sig af og ved 16 tiden dukkede flere sjæle op i skumringen mens de nød en sandwich.

Vejret indbød ikke ligefrem til petanque, men kl. 16.45 ankom en fin gammel veteranbranbil med et par kasser af den liflige franske rødvin fra Beaujolais.

Den fine gamle brandbil med chauffør klædt i den fineste gamle brandmandsuniform vakte beundring

For år tilbage var der hype om at få den nye Beaujolais til landet, hvor kendte racerkørere blev hyret for at bringe de første flasker hurtigst til landet, så snart de blev frigivet.

I dag går det mere stille for sig men der er da stadig tilhængere af de franske dråber, der ser frem til dagen, hvor den lyse og lidt letbenede rødvin fremstillet på gamaydruen dukker op.

Flemming fra Wineboutique gav en kort introduktion til vinen, hvorefter Petanqueklubben var vært for et glas, så alle fik mulighed for at smage den nye vin.

Efter smagningen gav formand for petanqueklubben Jan Kjærulf-Møller mulighed for, at man kunne prøve kræfter med lidt petanque indendørs, hvorefter et par af gæsterne tog udfordringen op. Jeg tror de hurtigt erfarede, at man skal kaste meget behersket, når man bruger plastickugler på betongulv.

Den fine lille begivenhed kunne sagtens have tålt en lidt bedre tilslutning, men de der kom, havde helt sikkert en hyggelig eftermiddag.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler