14. juli 2024

Hadsten har fået et helt nyt MTB-spor ved Bavnehøjskolen

“Det her skal være lidt noget andet end det der er i Hinnerup og Hammel” fortæller Jesper Nygaard Bang Jensen til ByensNyt. “Vores spor skal ikke handle om hastighed men sjov og leg og vi vil lave små hop og kurver, hvor man kan øve teknik og balance og den slags”.

“Det hele startede for ca. 3 år siden, hvor vi var en flok gutter der tog til Hinnerup og Hammel og kørte på moutainbiksporene der. Så talte vi om, at det kunne være fedt også at have et spor i Hadsten og måske ligefrem få lavet en cykelforbindelse mellem sporene her i Favrskov” fortæller Jesper. Og gutterne var Jesper selv, Steffen Vester, Jeppe Holm, Jesper Kring og Thomas Bach Petersen.

Så de fem fyre tog først fat i dem der havde etableret sporene i Hinnerup og Hammel og talte også med dem, der står bag sporet i Ulstrup og henvendte sig så til kommunen. Kommunen har en pulje til udvikling af spor i Favrskov og hurtigt fik man et samarbejde op at stå om fordeling af midlerne herfra. “Det har været fedt at opleve, hvordan alle bare har været indstillet på, at vi også fik etableret noget i Hadsten, for det øger kun mulighederne, at vi kan køre på hinandens spor – ja på en måde er alle sporene vores allesammens spor” siger Jesper.

Efter nogen tids drøftelse med kommunen af muligheder i Hadsten fandt man et areal omkring Bavnehøjskolen og HSK’s baner, som har vist sig rigtig fint og så gik de i gang. Det er indtil nu primært de fem, der har stået for etableringen. “Jeppe Holm har en minigraver og det har været en stor hjælp” siger Jesper. “Der skal graves tørv af og lægges grus i bunden af sporet og så skal der laves små bakker og hop. Jorden får vi fra fodboldklubben, som skal grave jord af til den nye kunststofbane og det har bare været fedt, at vi har arbejdet så godt sammen”. De første MTB-kørere har allerede testet banen af, der lige nu er 2,3 km, men som i løbet af kort tid kommer op på ca. 3,5 km og Jesper fortæller, at sporet også bliver brugt af løbere og gående og det synes “styregruppen”, som de kalder sig kun er fedt.

Senere vil de åbne for at flere kan hjælpe til med at arbejde på sporet, “men lige nu sker det ved, at vi lige hurtigt ringer sammen og mødes” siger Jesper.

“Jo flere der bruger sporet jo bedre er det, for så har vi da skabt noget som folk har lyst til at bruge”. Han anbefaler, at de gående og løbende for en sikkerheds skyld bevæger sig mod køreretningen, for så er det nemmest at tage hensyn til hinanden.

Både start og slut er markeret med skilte på det nye spor.

“Allerede nu har vi også lavet en uofficiel rute som binder sporene sammen i Hinnerup, Hammel og Hadsten og den er ca. 70 km og heraf er de 66 km på grusvej, skovvej og markvej, så kun 4 km går på asfaltvej. Det er lidt svært også at få Ulstrup-banen med der, men lad os nu se, hvor det hele ender om nogle år” afslutter Jesper Nygaard Bang Jensen optimistisk.

Jesper Nygaard Bang Jensen
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler