20. august 2022

Hop og teknik på MTB-sporet

Hjelmene var godt spændt og koncentration stor hos de 11 moutainbikekørere, der lørdag formiddag var samlet til kursus på Hadstens moutainbikespor på Baunehøj.

Kørerne havde været i gang en halv times tid, da ByensNyt kiggede forbi.

“Det handler mest af alt om teknik, når man kører moutainbike og vi starter med at have fokus på hop” fortæller instruktøren Mikel Jepsen Konge fra Thy MTB Teknik. Han var blevet kontaktet af Stine Holt, der bor i Hadsten og som opfordrede ham til at lave et kursus her i byen. Det blev hurtigt udsolgt og siden aflyst af corona. “Så oprettede jeg et nyt i dag og det blev lynhurtigt overtegnet. Jeg har derfor lavet to, så jeg holder et mere i eftermiddag. Begge gange er der 10-11 ryttere og så kan jeg ikke have flere ad gangen” fortæller Mikkel.

Jeg spurgte Mikkel, hvad han synes om sporet og han fortalte, at han kun lige havde været på en del af banen, men at han synes, at det er rigtig fedt og at det virkelig er en fordel at det er så bynært.

Thomas, bor i Hadsten og har læst om kurset på Facebook og fik lyst til at være med. “Ja, jeg bor kun få hundrede meter herfra og har faktisk aldrig været heroppe, men er positiv overrasket. Det er virkelig godt. Jeg hopper da jævnligt på cyklen, men har aldrig lært køreteknik og der synes jeg sådan et kursus her er perfekt. Nu er vi jo lige startet, men det tegner allerede skidegodt”, siger han og sætter sig igen koncentreret op på cyklen og styrer ned mod det første hop.

“Pas på vægtfordelingen” siger Mikkel til en af deltagerne. “Kan du mærke forskellen?…”Ja, bestemt!” lyder svaret.

Michelle, der bor i Århus er også på sporet første gang og hun havde hørt om kurset og sporet gennem sin bror Lennart, der også var til stede. “Så er du måske lokal, siden du kendte til kurset? spørger jeg ham. “Næh, jeg er er fra Aalborg og har hørt om kurset fra en ven, der bor i Hobro, men som har hørt at instruktøren er god, og så tog vi turen hertil” fortæller han.

“Vi kører faktisk en del og synes det er vigtigt, at vi får noget teknik med os. For os er det ikke sport og konkurrence men motion og rekreation og jeg synes også at sikkerheden er vigtig, når man kører på MTB og der får vi helt tydeligt noget med os, når vi lærer noget teknik” fortæller Lennart, mens han lytter koncentreret til Mikkels instruktioner.

Michael, en anden af deltagerne, er en af dem, der har været på sporet før. Han bor i Lyngaa og kører en del både i terræn og på baner. “Jeg har heller ikke rigtigt lært noget teknik før og synes kurset lød som en rigtig god mulighed” slutter han og fortsætter sin tur rundt på banen.

De to kurser varer hver især 3 timer og det giver masser af mulighed for individuel instruktion. Mon ikke der kommer flere kurser på sporet i Hadsten i den kommende tid. Forhåndsinteressen for dette kursus var i hvert fald stor og efter deltagernes udsagn at dømme lød kurset, efter den først halve time, til at indfri forventningerne.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler