24. maj 2024

Jacob og Christian fra Hadsten til kursus for drenge i ridesporten

I weekenden den 28-30 januar blev der for alvor sat fokus på sammenhold, læring og ridning da Vejle Rideklub dannede rammen for 62 aktive drengeryttere fra hele landet.

Kurset blev arrangeret af Drenge i Ridesporten med Nina Kaae og Linda Haahr som tovholdere. Ridning bliver af mange opfattet som en “pigesport” og drenge oplever at blive mobbet eller set ned på. Mobning er et emne som Dansk Ride Forbund har som fokus i 2021/2022 og arrangementet er spydspids på området.

I løbet af weekenden modtog drengene undervisning af den successfulde dressurrytter Daniel Bachmann Andersen fra Hammel og den erfarne berider Jimmi T Sørensen fra Juulsminde. Fra Hadsten deltog springrytterne Jacob Nielsen og Christian Kaae. Begge træner til dagligt på KAAE + Faurholdt og tog læring med hjem der kan arbejdes videre med.

For at forsættte det gode arbejde med fokus på sammenhold, læring og ridning for drenge i ridesporten blev der stiftet en forening der varetager det fremadrettede arbejde. Foreningen har allerede i samarbejde med sponsorer planlagt besøg til nordens største hestebegivenhed – Dansk Varmblods Hingstekåring i Messecenteret i Herning – samt sommerkursus på det internationale springsted Bækgården ved Skanderborg. 

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler