19. maj 2024

Michael Mørkøv stiller til start i Hadsten Gade Grand Prix

Han bliver af et overvældende flertal i cykelmiljøet anset som værende verdens bedste lead-out rytter, når det kommer til at sætte de store sprintere op til spurterne i verdens hårdeste løb rundt i verdenen. 

Sidste år førte han Mark Cavendish frem til 4 etapesejre i Tour de France og i år har han indtil videre ført Fabio Jakobsen frem til 1 etapesejr indtil videre i årets Tour. 

Torsdag d. 11. August kommer Michael Mørkøv til Hadsten, for at køre ”Verdens hårdeste gadeløb”, med den efterhånden legendariske Søndergade-bakke.

Michael Mørkøv ser frem til et gensyn med Hadsten Gade Grand Prix, som han har været med i for nogle år siden, fortæller han i en kort video fra toppen af Alpe D’Huez, lige efter afslutningen på dagens 12. etape af Tour de France.
 
”Lige nu sidder jeg på toppen af Alpe D’Huez, og torsdag den 11/8 vender jeg retur til Hadsten for at kører på Danmarks Alpe D’Huez. Det er et gadeløb jeg har kørt flere gange før, og jeg glæder mig til at komme tilbage til løbet og kører foran det jyske publikum”, fortæller han. 

Løbsarrangør Simon Buus Olsen er rigtig glad for at Michael Mørkøv kommer til Hadsten efter Tour de France.
 
”Der er altså tale om en OL-guldvinder fra sidste sommer i parløb og verdens bedste lead-out rytter, der over årene har vist at ingen kan måle sig med ham, når det kommer til at få ført sin sprinter frem til sejren.   Herudover har Michael vundet nogle flotte sejre i tidens løb, f.eks. en etapesejr i Vueltaen og 3 gange dansk mester. Michael jo bare en super sympatisk fyr, der altid leverer varen når han kommer til Hadsten. Han er åben, snaksalig og smilende og det er vigtigt når vi har et gadeløb som dette, for det betyder ligeså meget som selve løbet, at rytterne og specielt de her stjerneryttere kan skabe underholdning og nærvær udenfor de 1,4 km på ruten. Og det kan Michael”, fortæller Simon. 

Michael Mørkøv tager også sin nye bog med som man kan få signeret i fanzonen.   

Michael Mørkøv CV: 
 – OL-Guld i parløb 2021
 – OL-Sølv i 4000 meter holdforfølgelsesløb i 2008
 – Verdensmester i parløb i 2020 og 2021
 – Etapesejr i Vuelta i Espana i 2013
 – Dansk mester i 2013, 2018 og 2019
 – 6 etaper i den prikkede bjergtrøje i Tour de France i 2012
 – Etapesejr i Danmark Rundt i 2015
 – 2’er i Paris-Tours i 2013

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler