1. februar 2023

Oskar drømmer stort – Formel 1 er målet

Han er bare 14 år og har kun kørt i fire år, men allerede Danmarksmester i RMC klassen i Gokart, og står det til Oskar Kristensen, så stopper det ikke her.

Han har benzin i blodet, og han har det ikke fra fremmede. Både hans bedstefar og far har kørt race, og så er der lige det med hans onkel. Det er såmænd Tom Kristensen, der har vundet det legendariske 24 timers løb, Le Mans, hele ni gange, så der er i den grad noget at se op til for Oskar. Målet er dog ikke som udgangspunkt Le Mans, men derimod kongeklassen inden for race, nemlig Formel 1.

“Målet er helt klart Formel 1, det er det jeg sigter efter. Det bliver helt vildt svært, og der er lang vej, men det er min drøm, og så håber jeg da også, at jeg bliver mindst lige så god som min onkel, og helst også bedre”, lyder det fra Oskar, da ByensNyt.dk er på besøg hos den unge racerkører, der er nomineret til Guldprisen, som Lokalavisen Favrskov uddeler.

Når Oskar ikke kører i sin Gokart, bliver der trænet i simulator derhjemme, hvilket giver en god fornemmelse af et race, dog uden at det koster noget, når man kører bilen i stykker

Og hvorfor så lige Formel 1 og ikke Le Mans eller mere almindelige racerbiler?

“Langdistance og mig fungerer ikke helt, jeg vil hellere køre sprint, som jeg synes passer godt til mig. Der er også en del prestige i det, og det bliver jo betragtet som kongeklassen, fordi det er her, at de bedste kører. Det er også klart det sværeste at nå, fordi det kræver en masse penge, held og så naturligvis også dygtighed”

Allerede nu er det en dyr hobby, og det kræver gode sponsorer for at få det til at løbe rundt, så i en tidlig alder, er Oskar, sammen med sin far, på jagt efter firmaer, der kan se en idé i projektet. Sidste år gik hovedparten af weekenderne med løb, både i ind og udland, så det er også en sport, hvor man er meget væk og er i ilden flere dage i streg.

“Der er mange rejser og det er dyrt udstyr, så det kræver en hel del penge, og derfor er det vigtigt med sponsorer. Vi har allerede en del, også fra Hadsten, der bakker op, blandt andet danbolig og Rema 1000. I år har ikke budt på mange løb (på grund af corona, red), men sidste år var jeg rigtigt meget af sted, både i Danmark og udlandet. Herhjemme er det fredag, lørdag og søndag, mens det sagtens kan være fra onsdag, hvis vi er i udlandet”, fortæller Oskar, der til dagligt går i 7. klasse, når han altså ikke lige racer rundt på diverse baner.

Oskars far, Jakob, supplerer med, at Gokart er grundstenen til at blive en god racerkører, og at stortset alle de gode har kørt Gokart. Her er det ikke kun fart det handler om, men også taktik og være god til at forudse løbets udvikling, fordi det er de helt små marginaler der tit afgører et Gokartløb, hvilket er elementer der er gode at have med videre i karrieren.

“Det er også vigtigt at sige, at vi helt med vilje først introducerede Oskar til Gokart sent, således at det var Oskar selv der valgte, at han ville køre og syntes at det er sjovt. Jeg har ikke ambitioner på hans vegne, så vi kører fordi det er sjovt, det synes jeg er en god pointe at få med”, lyder det fra Jakob.

Oskar Kristensen kører for Team RSC der holder til i Vojens, og satser på, at rykke en klasse op til næste år, således at han begynder at køre mod voksne. Derefter er målet formel-biler og forhåbentligt til sidst Formel 1. Hans DM kom i hus efter ni løb, hvor han kørte mod tyve andre fra hele landet.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler