12. august 2022

Padel er kommet til Hadsten – og det er nemt at komme i gang

Der er kommet en ny dreng i sportsklassen og det er Padel. I disse år buldrer den spanske sport frem over hele verden, og i Danmark dukker den ene bane efter den anden op, og i Hadsten har vi faktisk hele fem af slagsen.

For nogle uger siden åbnede hele fire baner hos det firma der kalder sig Padelmaster, som har adresse på Toftegårdsvej. Det er tre lokale mænd der er gået sammen, og har forvandlet en ældre lagerhal til en topmoderne padelhal med to baner, mens der er to baner udendørs.

ByensNyt fik en invitation til at teste banerne af, og gæstede Padelmaster i sidste uge. De fleste baner der opføres er til double, altså hvor fire spiller samtidig, men man kan også spille single, og Padelmaster har faktisk en sådan bane, så det afprøvede vi. Både jeg selv og min makker har spillet badminton, squash og tennis før, men aldrig padel, men havde på forhånd en idé om, at det nok på mange måder var et miks af disse ketchersportsgrene, hvilket i nogen grad viste sig at holde stik.

Når man har booket en bane på hjemmesiden får man en kode til døren og lukker sig ind i hallen med denne. Når ens tid starter tændes lyset på banen, og man er så klar til at gå i gang. Man spiller med et bat der er større end et bordtennisbat, men noget mindre end en tennisketcher, mens bolden minder meget om en tennisbold, blot lidt blødere. Det blå underlag er et plastiktæppe, hvor der er sand i bunden, som man lige kan ane, og så er der glas og jernvægge rundt om banen. Spillet er en kombination af tennis og squash, og ret hurtigt får man en forståelse af spillet, og hvordan man skal placere sig og hvordan man kan bruge væggene i sit spil.

Det er et spil, hvor man skal bevæge sig en del, og være god til at placere sig rigtigt, især i single, hvor det umiddelbart så ud til, at man på en doublebane kan få længere dueller og derved også mere spil. Har man god erfaring med tennis eller squash ligner det en klar fordel til en start, men jeg vil vurdere at langt de fleste vil kunne lære at spille padel, og at man også forholdsvis hurtigt vil kunne få noget spil i gang. Sætter man i en double en god og en mindre god spiller sammen på hver side, bør man kunne få nogle gode kampe, mens man i single skal være på nogenlunde samme niveau, for at det for alvor er sjovt.

Der er fire private og flotte omklædningsrum med bad, mens det efter spillet er muligt at købe diverse drikkevarer fra køleskabet der kan nydes i fine omgivelser, mens man måske lurer tricks af fra andre på banerne.

Eneste anke mod padel er nok, at det er en sport der ligger i den dyre ende, i hvert fald, hvis man spiller i det tidsrum der kaldes “Peak”, mens det er mere overkommeligt i ydertimerne. Det skal dog siges, at priserne i Hadsten er et pænt stykke under Aarhus-priser, og kan man nøjes med en time om ugen, så kan de fleste nok være med. Man kan låne bat og bolde kvit og frit hus Padelmaster, hvilket også er med til at holde ens udgifter betragteligt nede, så på den måde er det også nemt at komme i gang, og skulle man alligevel ikke blive hængende, så har man ikke haft de store startomkostninger.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler